«Καζάνι που βράζει» ο Περσικός Κόλπος

«Καζάνι που βράζει» ο Περσικός Κόλπος

1054
«Καζάνι που βράζει» ο Περσικός Κόλπος

H ιρανική ακτοφυλακή προέβη νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα στην κράτηση πλοίου υπό σημαία Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς αυτό παραβίασε τα χωρικά ύδατα του Ιράν, όπως ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Την ίδια ημέρα, οι Αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προέβησαν στη δολοφονία δύο Ιρανών αλιέων, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν.

Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι τεταμένες, και μάλιστα επιδεινώθηκαν μετά την πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με το Ισραήλ για την εξομάλυνση των διπλωματικών τους σχέσεων.

«Το πλοίο υπό σημαία Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κατασχέθηκε από την ακτοφυλακή του Ιράν, καθώς εισήλθε παράνομα στα χωρικά του ύδατα», αναφέρει το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανέφερε, τη Δευτέρα 17 Αυγούστου, ότι η ακτοφυλακή επιχείρησε να σταματήσει οκτώ αλιευτικά σκάφη του Ιράν που εισήλθαν στα χωρικά του ύδατα.

Φωτό: ABEDIN TAHERKENAREH/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.