Τι μέλλει γενέσθαι με την τιμή του πετρελαίου;

Τι μέλλει γενέσθαι με την τιμή του πετρελαίου;

227
Τι μέλλει γενέσθαι με την τιμή του πετρελαίου;

Αύξηση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, Δευτέρα 10 Αυγούστου, αναπληρώνοντας κατά το ήμισυ τις απώλειες που σημειώθηκαν την Παρασκευή, 7 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MercoPress, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης U.S West Texas Intermediate (WTI) κατέγραψαν αύξηση κατά 1,2% στα $41,71 ανά βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent Crude σημείωσαν αύξηση κατά 0,9% στα $44,80 ανά βαρέλι. Σημειώνεται επίσης, ότι αν και αμφότερα Brent Crude και WTI κατέγραψαν ιδιαίτερα υψηλές πτώσεις στις 7 Αυγούστου, εντούτοις έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα με θετικό πρόσημο, σύμφωνα με το MercoPress.

Ακόμη, ιδιαίτερα αισιόδοξες ήταν οι εκτιμήσεις της Κυριακής σχετικά με την ανάκαμψη των πετρελαϊκών τιμών, με τον πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο τoυ ενεργειακού κολοσσού Saudi Aramco, Amin Nasser, να δηλώνει πως υπάρχει ιδιαίτερη αύξηση στις αγορές της Ασίας, καθώς πολλά από τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού, έχουν αρθεί σε πολλά ασιατικά κράτη.

Παράλληλα, όσον αφορά τον τομέα της προσφοράς το Ιράκ ανακοίνωσε στις 7 Αυγούστου, τη δέσμευσή του να προβεί σε περικοπές πετρελαιοπαραγωγής κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα επιπλέον, προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος σχετικά με τη συμφωνία των μελών του OPEC+, καθώς τους τρεις τελευταίους μήνες, η χώρα παρήγαγε περισσότερο πετρέλαιο από αυτό που προέβλεπε η συμφωνία.

Σύμφωνα με το MercoPress, οι Υπουργοί ενέργειας Σαουδικής Αραβίας και Ιράν, δήλωσαν ότι οι προσπάθειες που καταβάλλουν τα μέλη του OPEC+, θα συμβάλλουν στη σταθερότητα της παγκόσμιας πετρελαϊκής αγοράς και στην ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.