Γιατί η κινεζική πόλη Τιανζίν θα απασχολήσει τη ναυτιλία τα επόμενα έτη 

Γιατί η κινεζική πόλη Τιανζίν θα απασχολήσει τη ναυτιλία τα επόμενα έτη 

626
Γιατί η κινεζική πόλη Τιανζίν θα απασχολήσει τη ναυτιλία τα επόμενα έτη 

H Κίνα εντατικοποιεί τις προσπάθειές της προκειμένου η μητρόπολη Τιανζίν να μετεξελιχθεί σε διεθνή ναυτιλιακό κόμβο στα βόρεια της χώρας, σύμφωνα με έγγραφο που εξέδωσαν από κοινού η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC) και το Υπουργείο Μεταφορών (ΜΟΤ).

Στόχος είναι έως το 2025, η Τιανζίν να ενισχύσει τη θέση της ως διεθνής ναυτιλιακός κόμβος και να βρεθεί στις πρώτες 20 θέσεις των διεθνών ναυτιλιακών κέντρων, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua. Παράλληλα εντείνονται οι προσπάθειες και οι διεργασίες προκειμένου τα επόμενα πέντε έτη η διακίνηση φορτίων από τον λιμένα να αγγίξει τους 560 εκατ. τόνους και ιδιαίτερα αυτή εμπορευματοκιβωτίων να ανέλθει στα 22 εκατ. TEUs.

Σημαντική πρόοδος αναμένεται να επιτευχθεί στην ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών, στην κατασκευή έξυπνων και πράσινων λιμένων, στο επιχειρηματικό περιβάλλον των λιμένων αλλά και γενικότερα στις παρεχόμενες ναυτιλιακές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το έγγραφο της Επιτροπής και του υπουργείου, θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για μια συντονισμένη ανάπτυξη των λιμένων στην μητρόπολη Τιανζίν και στην επαρχία Χεμπέι αλλά και για τη βελτιστοποίηση του δικτύου διανομής εμπορευμάτων.

Φωτό: Adrian Bradshaw/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.