Η Ρωσία προωθεί ενεργά το LNG

Η Ρωσία προωθεί ενεργά το LNG

164
Η Ρωσία προωθεί ενεργά το LNG

Ο πετρελαϊκός κολοσσός Gazprom Neft αποτελεί πλέον την πρώτη ρωσική εταιρεία ενέργειας η οποία γίνεται μέλος της Society for Gas as a Marine Fuel (SGMF), ΜΚΟ για την προώθηση του φυσικού αερίου ως ναυτιλιακού καυσίμου.

Η SGMF διαθέτει περισσότερες από 140 εταιρείες-μέλη, που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως αυτοί του bunkering και της διαχείρισης υποδομών LNG, ενώ ενεργά συμμετέχουν και ναυτιλιακές εταιρείες. Η ΜΚΟ λειτουργεί από το 2013 και αποτελεί συμβουλευτικό μέλος του IMO.

Ο General Manager της SGMF, Mark Bell, αφού καλωσόρισε την Gazprom Neft, δήλωσε ότι «προάγουμε τις ασφαλέστερες πρακτικές για τη χρήση του φυσικού αερίου ως ναυτιλιακού καυσίμου και η συμμετοχή της Gazprom Neft αποτελεί άλλο ένα βήμα προς την ευρεία υιοθέτηση της χρήσης του LNG».

Παράλληλα, ο γενικός διευθυντής της Gazpromneft Marine Bunker, Alexei Medvedev, δήλωσε ότι «τα οικολογικά οφέλη του LNG συνιστούν ότι διαθέτει πολλές δυνατότητες ως ναυτιλιακό καύσιμο, ενώ πληροί και τις προϋποθέσεις της Διεθνούς Σύμβασης MARPOL-2020 σχετικά με την περιεκτικότητα θείου και αζώτου. Αν προσθέσουμε και την ενεργειακή αξία, σε συνδυασμό με την οικονομική του βιωσιμότητα, το LNG γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό σε σχέση με τα άλλα καύσιμα».

Η Gazprom Neft δραστηριοποιείται ενεργά στην ανάπτυξη του LNG bunkering της ρωσικής αγοράς, έχοντας επίσης προβεί στην εφαρμογή του ISO 20519:2017, προδιαγραφής για το bunkering πλοίων καύσης LNG. Τέλος, η Gazpromneft Marine Bunker έχει προβεί και στην υλοποίηση project σχετικά με την ανάπτυξη ενός πλοίου LNG bunkering, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα πραγματοποίησης διαδικασιών «deck-to-deck» bunkering στα περισσότερα λιμάνια της Βαλτικής Θάλασσας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.