Σε νέα εποχή οι ανακυκλώσεις πλοίων 

Σε νέα εποχή οι ανακυκλώσεις πλοίων 

302
Σε νέα εποχή οι ανακυκλώσεις πλοίων 

Η Evergreen Marine Corporation (Taiwan) Ltd. αποτελεί την ενδέκατη πλοιοκτήτρια εταιρεία που θα αποκαλύπτει δημόσια την προσέγγισή της για τις ανακυκλώσεις πλοίων της μέσω της συμμετοχής της στη διαδικτυακή πλατφόρμα Ship Recycling Transparency Initiative (SRTI).

Όπως αναφέρει ο Andrew Stephens, Executive Director του Sustainable Shipping Initiative, το οποίο φιλοξενεί την πλατφόρμα, «η διαφάνεια αποτελεί οδηγό της αλλαγής στην αλυσίδα αξίας της ανακύκλωσης πλοίων».

Στην ανακοίνωση της ταϊβανέζικης εταιρείας τονίζεται ότι η ίδια εδώ και καιρό έχει δεσμευτεί για ένα ολοκληρωμένο, βιώσιμο κύκλο ζωής για τα πλοία της σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό, τη ναυπήγηση, τη λειτουργία και εν τέλει την ανακύκλωσή τους.

Με την συμμετοχή της Evergreen στην πλατφόρμα, τα μέλη της ανέρχονται πλέον σε 26 ενώ εντός 2020 πέντε μέλη επισημοποίησαν τη συμμετοχή τους στη SRTI.

Φωτό: Tom Fisk/Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.