Λιμάνι Μόντρεαλ: Πιθανές καθυστερήσεις και συμφόρηση πλοίων

Λιμάνι Μόντρεαλ: Πιθανές καθυστερήσεις και συμφόρηση πλοίων

189
Λιμάνι Μόντρεαλ: Πιθανές καθυστερήσεις και συμφόρηση πλοίων

Φορτοεκφορτωτές στο λιμάνι του Μόντρεαλ ανακοίνωσαν τη Δευτέρα 27 Ιουλίου τετραήμερη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τις ώρες και τις ημέρες εργασίας τους.

Συνεπώς, για τις επόμενες ημέρες, οι εργαζόμενοι στο καναδικό λιμάνι δεν θα παράσχουν τις υπηρεσίες τους, με εξαίρεση αυτές για τα φορτία προς την καναδική επαρχία Newfoundland και Labrador και τα πλοία μεταφοράς σιτηρών.

Σύμφωνα με τα εργατικά σωματεία, με το υπάρχον σύστημα, οι φορτοεκφορτωτές στο λιμάνι του Μόντρεαλ εργάζονται για 19 συνεχείς ημέρες και κατόπιν λαμβάνουν διήμερη άδεια.

Η Λιμενική Αρχή του Μόντρεαλ ανακοίνωσε ότι η απεργία δεν θα επηρεάσει στο ελάχιστο τη διακίνηση ξηρών φορτίων από και προς το λιμάνι, ενώ υπογράμμισε τη σημασία των λιμενικών δραστηριοτήτων για την οικονομική βιωσιμότητα της χώρας αλλά και για τη δημόσια υγεία.

«Γι’ αυτόν τον λόγο ελέγχουμε την κατάσταση στενά και ελπίζουμε ότι η Maritime Employers Association, ο εργοδότης των φορτοεκφορτωτών, και τα εργατικά σωματεία θα είναι σε θέση να καταλήξουν σε συμφωνία», καταλήγει η ανακοίνωση της Λιμενικής Αρχής του Μόντρεαλ.

Φωτό: Guillaume Horcajuelo/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.