Νέα ενεργειακή συνεργασία Eni και Ovo

Νέα ενεργειακή συνεργασία Eni και Ovo

73
Νέα ενεργειακή συνεργασία Eni και Ovo

Η Eni gas e luce και η OVO ανακοίνωσαν την έναρξη μιας στρατηγικής συνεργασίας, ξεκινώντας από τη Γαλλία, για την παροχή εξυπνότερων ενεργειακών λύσεων και για περισσότερους καταναλωτές μέσω της ανάπτυξης της πλατφόρμας Kaluza, τον βραχίονα της OVO Energy στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η διεθνής αυτή συνεργασία, η οποία είναι η πρώτη για την OVO, θα επιταχύνει τη μετάβαση σε ένα απαλλαγμένο από άνθρακα μέλλον, φέρνοντας μια καλύτερη ψηφιακή εμπειρία, βιώσιμη ενέργεια και νέες τεχνολογίες έξυπνου δικτύου σε περισσότερους πελάτες. Η συνεργασία θα επιτρέψει στην Eni gas e luce και στην OVO να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει η ενεργειακή μετάβαση για τη δημιουργία ενός πιο ευέλικτου, ψηφιακά συνδεδεμένου, καθαρού ενεργειακού συστήματος.

Για την Eni gas e luce, η οποία λειτουργεί επί του παρόντος σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες και εξυπηρετεί σχεδόν 10 εκατ. πελάτες, αυτό είναι ένα ακόμα βήμα στην υλοποίηση της στρατηγικής στήριξης των πελατών της να χρησιμοποιούν αποτελεσματικότερα την ενέργεια και να μειώνουν τις εκπομπές τους.

Ο Stephen Fitzpatrick, CEO και ιδρυτής της OVO, δήλωσε: «Η μετάβαση προς ένα σύστημα καθαρής ενέργειας είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε στον 21ο αιώνα. Επενδύσεις ύψους 500 δισ. ευρώ προγραμματίζονται στην Ευρώπη την επόμενη δεκαετία για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή. Για να πετύχουμε, θα πρέπει να αναπτύξουμε νέες τεχνολογίες και να επανασχεδιάσουμε ενεργειακό σύστημα γύρω από τον πελάτη.

»Η Kaluza ενισχύει τις λειτουργίες της OVO Energy στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ιδιόκτητη τεχνολογική πλατφόρμα της θα φέρει ενεργειακή νοημοσύνη και τεχνολογία μηδενικού άνθρακα σε εκατομμύρια πελάτες στην Ευρώπη. Η Eni μοιράζεται την αποστολή μας να φέρει καθαρή προσιτή ενέργεια σε περισσότερους πελάτες. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δουλεύουμε μαζί τους».

Ο Alberto Chiarini, διευθύνων σύμβουλος της Eni gas e luce, ανέφερε: «Αυτή η συνεργασία αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα για τη στρατηγική της Eni gas e luce να επεκτείνει τη διεθνή της παρουσία και να επιτύχει τον μακροπρόθεσμο στόχο μας να χτίσουμε ένα χαρτοφυλάκιο 20 εκατομμυρίων πελατών παγκοσμίως έως το 2050. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να χρησιμοποιούν προϊόντα καθαρής ενέργειας. Είμαστε πραγματικά ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με την OVO και την Kaluza, των οποίων οι μοναδικές πλατφόρμες σε πραγματικό χρόνο επιτρέπουν μια πιο ελκυστική και ψηφιακά συνδεδεμένη εμπειρία πελατών, και είμαστε σίγουροι ότι η συνεργασία θα φέρει μια εντελώς νέα ενέργεια στη διεθνή αναπτυξιακή μας στρατηγική».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.