Αλλαγές πληρωμάτων: Oι πρώτες δυσάρεστες αναφορές

Αλλαγές πληρωμάτων: Oι πρώτες δυσάρεστες αναφορές

7013
Αλλαγές πληρωμάτων: Oι πρώτες δυσάρεστες αναφορές

Tον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για ακόμα μία φορά το International Chamber of Shipping (ICS) σχετικά με την εφαρμογή των πρωτοκόλλων του ΙΜΟ για τις αλλαγές πληρωμάτων.

To ICS αναφέρει ότι έχει δεχτεί έναν αριθμό αναφορών για διαχειρίστριες εταιρείες που δεν εφαρμόζουν επαρκώς τις εθνικές κατευθυντήριες γραμμές για τις αλλαγές πληρωμάτων. Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι υπάρχουν crew agencies και ναυτικοί οι οποίοι δεν «λαμβάνουν σοβαρά» υπόψη το πρωτόκολλο της υποχρεωτικής καραντίνας των 14 ημερών. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ναυτικοί στη Σιγκαπούρη επιβιβάστηκαν σε πλοίο και ήρθαν σε επαφή με πολλούς συναδέλφους τους, παρά το γεγονός ότι είχαν εμφανίσει συμπτώματα όμοια με αυτά του Covid-19.

Ως εκ τούτου, το ICS προειδοποιεί ότι αυτή η μειονότητα ναυτικών που δεν ακολουθούν τους κανονισμούς ενδεχομένως να υπονομεύσει τη μέχρι τώρα πρόοδο στις αλλαγές πληρωμάτων. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ICS, η πλήρης συμμόρφωση της ναυτιλιακής βιομηχανίας και των εθνικών κυβερνήσεων με το πρωτόκολλο των 12 βημάτων του IMO, το οποίο έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό, είναι αναγκαία για τις απρόσκοπτες αλλαγές των πληρωμάτων.

Το ICS κάνει έκκληση προς ολόκληρη τη βιομηχανία να μη χάσει την πίστη της στις κυβερνήσεις, ενώ προειδοποιεί επίσης ότι η αμέλεια των λίγων μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στην όποια πρόοδο έχει επιτευχθεί στο ζήτημα των αλλαγών πληρωμάτων.

Τέλος, καλεί όλα τα μέρη της βιομηχανίας να συνεχίσουν να συνεργάζονται και να συμμορφώνονται με τους διεθνείς κανονισμούς, προκειμένου οι ναυτικοί να επιστρέψουν επιτέλους στις πατρίδες τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.