Η ισχύς εν τη ενώσει: Εταιρείες-κολοσσοί με το βλέμμα σε ένα πράσινο...

Η ισχύς εν τη ενώσει: Εταιρείες-κολοσσοί με το βλέμμα σε ένα πράσινο μέλλον

171
Η ισχύς εν τη ενώσει: Εταιρείες-κολοσσοί με το βλέμμα σε ένα πράσινο μέλλον

Σε κοινοπραξία για την πλήρη εξάλειψη των εκπομπών άνθρακα από τις διαδικασίες παραγωγής τους αναμένεται να προβούν εταιρείες-κολοσσοί, όπως οι A.P. Moller-Maersk A/S, Microsoft Corp, Nike Inc, Starbucks Corp, Unilever NV και Danone SA, αποδεικνύοντας πως το περιβαλλοντικά βιώσιμο μέλλον του πλανήτη χαίρει παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Οι εν λόγω εταιρείες θα δημιουργήσουν μια συμμαχία, μέσω της οποίας θα μοιράζονται γνώσεις και πρακτικές για την επίτευξη του decarbonization.

Η κοινοπραξία θα φέρει την επωνυμία «Transform to Net Zero», ενώ μέλη της θα αποτελούν επίσης οι εταιρείες Mercedes-Benz AG, Wipro Ltd και Natura & Co. Στόχος είναι η προσέλκυση περισσότερων μελών για συλλογική συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό Environmental Defense Fund, προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματική ανταλλαγή ιδεών και ανάπτυξη κατάλληλων τεχνολογιών για την εξάλειψη των εκπομπών άνθρακα.

Η Microsoft ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι σκοπεύει να παράσχει χρηματοδότηση $1 δισ. για τη δημιουργία ενός ταμείου περιβαλλοντικών καινοτομιών, το οποίο θα βοηθήσει την εταιρεία να αφαιρεί περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα απ’ ό,τι παράγει. Παράλληλα, η Amazon δεσμεύτηκε επίσης να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα, σε συνεργασία με άλλες εταιρείες. Αμφότεροι οι τεχνολογικοί κολοσσοί έχουν δεχτεί έντονη κριτική από ακτιβιστές για το γεγονός ότι παρέχουν υπολογιστικές υπηρεσίες cloud σε μεγάλες εταιρείες παραγωγής φυσικού αερίου και πετρελαίου, γνωστές για το υψηλό περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.