Ανεφοδιασμός πλοίων με LNG: Σύντομα στο Τέξας

Ανεφοδιασμός πλοίων με LNG: Σύντομα στο Τέξας

134
Ανεφοδιασμός πλοίων με LNG: Σύντομα στο Τέξας

H αμερικανική Pilot LNG LLC ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε το γραφειοκρατικό σκέλος των αιτήσεων για την ανάπτυξη του πρώτου αποκλειστικού τερματικού σταθμού τροφοδοσίας πλοίων με LNG, του Galveston LNG Bunker Port, που θα βρίσκεται στο νησί Pelican στο Τέξας.

Η εταιρεία αναμένει Τελική Επενδυτική Απόφαση (Final Investment Decision ‒ FID) το β΄ εξάμηνο του 2021, ενώ η έναρξη της λειτουργίας του τερματικού είναι προγραμματισμένη για το 2024.

«Το Galveston LNG Bunker Port θα παράσχει την κατάλληλη υποδομή για την υποστήριξη της αναπτυσσόμενης αγοράς του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών από τα πλοία και την ίδια ώρα μειώνοντας τα κόστη για καύσιμα των διαχειριστριών εταιρειών», ήταν τα λόγια του κ. Jonathan Cook, CEO της Pilot LNG.

Στο project θα συμμετάσχει επίσης η Wison Offshore & Marine, η οποία θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει μια πλωτή μονάδα υγροποίησης φυσικού αερίου (FLNG), «που θα τροφοδοτεί με LNG τους τελικούς χρήστες μέσω του λιμενικού συγκροτήματος των Γκάλβεστον, Χιούστον και Τέξας», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η ευρύτερη περιοχή του Galveston Bay, η οποία περιλαμβάνει τα λιμάνια του Χιούστον, του Τέξας και του Γκάλβεστον, αποτελεί ιδανική τοποθεσία για την ανάπτυξη υποδομών ανεφοδιασμού LNG, με πάνω από 10.500 πλοία να προσεγγίζουν τα εν λόγω λιμάνια βαθέων υδάτων το 2019.

Φωτό: Pilot LNG LLC

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.