ΕΕ: 19 projects για τη ναυτιλία του αύριο

ΕΕ: 19 projects για τη ναυτιλία του αύριο

512
ΕΕ: 19 projects για τη ναυτιλία του αύριο

Τη στήριξή της στον αγώνα για μια πιο βιώσιμη και περιβαλλοντικά φιλικότερη ναυτιλία ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΕΕ, περίπου 142 εκατ. ευρώ θα διοχετευθούν στα κράτη-μέλη της, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετάβαση σε μια «πράσινη» ναυτιλία.

Το εν λόγω ποσό θα διατεθεί για την υλοποίηση 19 διαφορετικών projects, ενώ, όπως αποκάλυψε η ΕΕ, κύριο μέλημά τους θα είναι η ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών ώστε τα πλοία να καίνε LNG. Στόχος αποτελεί επίσης η δημιουργία των κατάλληλων εγκαταστάσεων LNG σε λιμάνια της Ευρώπης.

Πέρα από τα εμφανή περιβαλλοντικά οφέλη, τα δεκαεννέα αυτά projects αποτελούν μέρος της στρατηγικής της ΕΕ για οικονομική ενίσχυση των κρατών-μελών στη μετά Covid-19 εποχή. Στις 16 Ιουλίου, η ΕΕ δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει 140 projects σχετικά με τον κλάδο των μεταφορών, με το ύψος των επενδύσεων να ανέρχεται σε 2,2 δισ. ευρώ. Όλα αυτά τα projects αναμένεται να συμβάλουν στην εκπλήρωση των στόχων του ευρωπαϊκού Green Deal, καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση φαίνεται πως δίνεται από πλευράς ΕΕ σε projects σχετικά με τη ναυτιλία μικρών αποστάσεων. Τα εν λόγω projects, τέλος, προσανατολίζονται στα εναλλακτικά καύσιμα και στη δημιουργία εγκαταστάσεων παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για τα πλοία που εισέρχονται σε ευρωπαϊκά λιμάνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.