Σαουδική Αραβία, Ιράκ, Νιγηρία: Δέσμευση στη συμφωνία OPEC+

Σαουδική Αραβία, Ιράκ, Νιγηρία: Δέσμευση στη συμφωνία OPEC+

108
Σαουδική Αραβία, Ιράκ, Νιγηρία: Δέσμευση στη συμφωνία OPEC+

Σε μια σειρά τηλεφωνικών κλήσεων μεταξύ των αντίστοιχων υπουργών Ενέργειας, οι τρεις σημαντικές πετρελαιοπαραγωγοί χώρες τόνισαν ότι οι προσπάθειες μείωσης της παραγωγής ενισχύουν τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας και θα επιταχύνουν τις προσπάθειες για επίτευξη ισορροπίας σε αυτές.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman, πραγματοποίησε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Ιρακινό ομόλογό του, Ihsan Abduljabbar Ismail, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά πετρελαίου, τη βελτίωση της ζήτησης και την εφαρμογή της συμφωνίας του OPEC+.

Ο Σαουδάραβας υπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το Ιράκ θα συνεχίσει να βελτιώνει το επίπεδο συμμόρφωσής του, προσθέτοντας ότι η συμμόρφωση της Βαγδάτης τον Ιούνιο πλησίασε το 90%, όπως ανέφεραν πηγές του OPEC.

Ο Ιρακινός ομόλογός του, από την πλευρά του, είπε ότι η χώρα του είχε δεσμευτεί πλήρως για τη συμφωνία μείωσης της παραγωγής πετρελαίου του OPEC+ και ότι η Βαγδάτη θα βελτιώσει τη συμμόρφωσή της με τις μειώσεις του εφοδιασμού, για να φτάσει το 100% στις αρχές Αυγούστου, ενώ υποσχέθηκε να αντισταθμίσει την υπερπαραγωγή του Ιράκ τον Μάιο και τον Ιούνιο κατά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Πετρελαίου της Νιγηρίας, Timipre Sylva, σε τηλεφωνική κλήση με τον πρίγκιπα Abdulaziz, δήλωσε ότι και η χώρα του θα αυξήσει τη συμμόρφωσή της με τις περικοπές πετρελαίου του OPEC+ στο 100%, αντισταθμίζοντας την υπερπαραγωγή της χώρας τον Μάιο και τον Ιούνιο, κατά την προσεχή περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τις εξελίξεις στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου, τη βελτίωση της ζήτησης και την πρόοδο που σημειώθηκε προς την πλήρη εφαρμογή του συμφώνου του OPEC+.

Φωτό: Nico Franz/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.