Παροπλισμοί containerships: Σε καθοδική τροχιά

Παροπλισμοί containerships: Σε καθοδική τροχιά

175
Παροπλισμοί containerships: Σε καθοδική τροχιά

Ο παροπλισμένος στόλος containerships συνεχίζει την καθοδική του τάση και έφτασε στα 453 πλοία, ήτοι 2,32 εκατ. TEUs, έως τις 22 Ιουνίου, αντιπροσωπεύοντας μείωση 300.000 TEUs σε σχέση με δύο εβδομάδες πριν.

Όπως αναφέρει η Alphaliner, η μείωση των παροπλισμών αντανακλά τις συνθήκες της αγοράς των containerships, καθώς σταδιακά πολλές εταιρείες του κλάδου συνεχίζουν τα ταξίδια σε ορισμένες τακτικές γραμμές, τα οποία λόγω Covid-19 είχαν ανασταλεί.

Η μείωση του αριθμού των παροπλισμένων containerships αφορά όλα τα μεγέθη, με εξαίρεση αυτά άνω των 12.500 TEUs, o ανενεργός στόλος των οποίων παραμένει στα 49 πλοία. Από την άλλη, μεγάλες μειώσεις παρατηρήθηκαν στους παροπλισμούς containerships μεταφορικής ικανότητας 3.000-5.099 TEUs (20 πλοία).

Ο στόλος των containerships που έχει αποσυρθεί από την αγορά για την εγκατάσταση scrubbers ανέρχεται σε 51 πλοία, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 555.505 TEUs.

Φωτό: Bernd Dittrich/Unspash

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.