Επιστρέφει η κινεζική οικονομία;

Επιστρέφει η κινεζική οικονομία;

163
Επιστρέφει η κινεζική οικονομία;

Σε ρότα οικονομικής άνθησης έχει μπει η Κίνα, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Οι εκτιμήσεις των ειδικών κάνουν λόγο για ανάκαμψη και ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά τη διάρκεια του Q2. Παράλληλα, αναλυτές εκτιμούν ότι το κινεζικό ΑΕΠ θα καταγράψει αύξηση μέχρι και 6% για το Q3 και το Q4, αφήνοντας πίσω τη συρρίκνωση που υπέστη κατά το Q1 λόγω του κορονοϊού.

Οικονομολόγοι στην Κίνα αναφέρουν ότι, όσον αφορά τον τομέα της προσφοράς, οι παραγωγικές διαδικασίες έχουν ήδη επανέλθει σε πλήρη κανονικότητα. Επιπλέον, η επανεκκίνηση στον τομέα των υποδομών σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες επενδύσεις θα δώσουν και αυτές με τη σειρά τους ισχυρή ώθηση στην κινεζική οικονομία. Παράλληλα, σημαντικές αυξήσεις θα σημειωθούν στον τομέα της εγχώριας κατανάλωσης, καθώς και των εξαγωγών της χώρας.

«Η ιχνηλάτηση μας δείχνει ξεκάθαρα μία ανάκαμψη σχήματος-V στην Κίνα» επεσήμαναν οι αναλυτές του Institute of International Finance -IIF σε μία αναφορά τους που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα προσθέτοντας ότι η οικονομική δραστηριότητα της Κίνας βελτιώθηκε σημαντικά στο δεύτερο τρίμηνο, μετά την αρνητική πορεία των οικονομικών δεδομένων στο πρώτο τρίμηνο, εξαιτίας των συνεπειών εξάπλωσης της πανδημίας.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι η Κίνα εξακολουθεί να μην έχει θέσει κάποιον στόχο σχετικά με την οικονομική ανάκαμψη για το 2020. Η Κίνα σκοπεύει να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη νομισματικών και δημοσιονομικών πολιτικών για τη σταθεροποίηση του τομέα της απασχόλησης και τη διασφάλιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της.

Φωτό: Li Yang/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.