Yang Ming: 51% μείωση των εκπομπών το 2019

Yang Ming: 51% μείωση των εκπομπών το 2019

120
Yang Ming: 51% μείωση των εκπομπών το 2019

Σε πλάνα για τη δημιουργία και την ανάπτυξη ενός περιβαλλοντικά φιλικού στόλου είχε προβεί πριν από δέκα χρόνια η εταιρεία Yang Ming Marine Transport Corp. Όπως φαίνεται, οι προσπάθειες του ταϊβανέζικου κολοσσού βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς ο μέσος όρος εκπομπών άνθρακα του στόλου της σημείωσε πτώση κατά 51% το 2019, σε σχέση με τον αντίστοιχο μέσο όρο του 2008.

Ως εκ τούτου, η εταιρεία κατάφερε να συμμορφωθεί πλήρως με τους στόχους του IMO για το 2030, οι οποίοι περιλαμβάνουν τη μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά τουλάχιστον 40%. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Yang Ming Marine Transport Corp. πέτυχε σημαντικές μειώσεις πολύ νωρίτερα, αποδεικνύοντας ότι η στρατηγική της σχετικά με τη συνεχή βελτιστοποίηση και αναβάθμιση των πλοίων απέφερε καρπούς.

Ωστόσο, οι προσπάθειες της εταιρείας δεν σταματούν εδώ. Η Yang Ming Marine Transport Corp. σκοπεύει να επιστρατεύσει επιπλέον μέσα για περαιτέρω μειώσεις εκπομπών της, όπως η ανάπτυξη δώδεκα projects ενεργειακής βελτιστοποίησης πλοίων της, καθώς και η διάλυση όσων πλοίων του στόλου της υπερβαίνουν τα είκοσι έτη. Παράλληλα, τα διαλυμένα πλοία θα αντικατασταθούν από 10 πλοία χωρητικότητας 2.800 TEUs, 20 πλοία χωρητικότητας 14.000 TEUs και 14 πλοία των 11.000 TEUs. Όλα τα νέα πλοία της εταιρείας θα ανήκουν στην κατηγορία των «smart vessels» και θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις σχετικά με τις εκπομπές άνθρακα.

Όσον αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του θείου, η χρήση καυσίμου very low sulphur fuel oil (VLSFO) έδωσε στην εταιρεία τη δυνατότητα να μειώσει τις εκπομπές του στόλου της κατά 80% σε σχέση με τη χρήση του παραδοσιακού heavy fuel oil (HFO). Παράλληλα, η ταϊβανέζικη εταιρεία συμμετέχει ενεργά σε projects για τη μείωση της ταχύτητας των πλοίων της, τα οποία προωθούν οι National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) και η Taiwan International Ports Corporation Ltd., με σκοπό τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ναυτιλίας.

Φωτό: Etienne Laurent/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.