«Πράσινες» μεταφορές: 11 εταιρείες-κολοσσοί ενώνουν τις δυνάμεις τους

«Πράσινες» μεταφορές: 11 εταιρείες-κολοσσοί ενώνουν τις δυνάμεις τους

302
«Πράσινες» μεταφορές: 11 εταιρείες-κολοσσοί ενώνουν τις δυνάμεις τους

Μια νέα συμμαχία, απαρτιζόμενη από έντεκα διεθνείς εταιρείες, συγκροτήθηκε πρόσφατα με σκοπό την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης στις μεταφορές και στα logistics. Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη νέα συμμαχία είναι οι εξής: AWS, Carrefour Group, CMA CGM Group, Cluster Maritime Français, Crédit Agricole Corporate and Investment Bank, Engie, Faurecia, Michelin, Schneider Electric, Total και Wärtsilä.

Η ανακοίνωση της σύστασης της εν λόγω συμμαχίας πραγματοποιήθηκε στο οικονομικό φόρουμ Rencontres Économiques d’Aix-en-Provence, στο οποίο έδωσαν το «παρών» αρκετοί οργανισμοί από όλο τον κόσμο. Κοινός στόχος είναι η επιτάχυνση της ανάπτυξης νέων πηγών ενέργειας και τεχνολογιών προς έναν βιώσιμο κλάδο μεταφορών και logistics μέσω της παράλληλης μείωσης των εκπομπών, της καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της προστασίας της βιοποικιλότητας.

Τα έντεκα μέλη θα ενώσουν την τεχνογνωσία τους, προκειμένου έως το 2030 να διευρύνουν το χαρτοφυλάκιο των καθαρών μορφών ενέργειας, να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας κατά τη μεταφορά εμπορευμάτων και να επιτύχουν σημαντική μείωση των εκπομπών από τον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Τα αποτελέσματα της συμμαχίας, η οποία υποστηρίζεται ένθερμα από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, θα δημοσιοποιηθούν το 2021 στο IUCN World Conservation Congress.

Ο Rodolphe Saadé, πρόεδρος και CEO του CMA CGM Group, ανέφερε σχετικά: «Λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να επιταχύνουμε την ενεργειακή μετάβαση στις μεταφορές. Χαίρομαι που έντεκα παγκόσμιες εταιρείες, ηγέτες στους αντίστοιχους τομείς δραστηριοποίησής τους, έχουν συμμετάσχει σε αυτή την πρωτοβουλία. Η CMA CGM θα παράσχει όλη την εμπειρία στην παγκόσμια αυτή συμμαχία, που απολαμβάνει την υποστήριξη του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν. Είμαστε όλοι πλήρως κινητοποιημένοι για την παραγωγή συγκεκριμένων βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων λύσεων».

Από την πλευρά του, ο Patrick Pouyanne, CEO της Total, τόνισε ότι o γαλλικός κολοσσός συμμερίζεται τον στόχο μηδενικών εκπομπών έως το 2050 και εξέφρασε την ελπίδα ότι, μέσω της συνεργασίας, θα επέλθει η ανάπτυξη χειροπιαστών ενεργειακών λύσεων, οι οποίες θα συμβάλουν άμεσα στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των μεταφορών.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.