Τρίτος αερομεταφορέας σε καθεστώς πτώχευσης στην Αμερική

Τρίτος αερομεταφορέας σε καθεστώς πτώχευσης στην Αμερική

189
Τρίτος αερομεταφορέας σε καθεστώς πτώχευσης στην Αμερική

Η Aeromexico, η μεγαλύτερη και πιο ιστορική αεροπορική εταιρεία του Μεξικού υπέβαλε αίτηση για υπαγωγή στις προστατευτικές διατάξεις του Κεφαλαίου 11 του Αμερικάνικου Κώδικα Πτώχευσης. Μετά την Avianca της Κολομβίας και την LATAM Airlines της Χιλής, η Aeromexico αποτελεί τον τρίτο σημαντικό διεθνή αερομεταφορέα στην Αμερική που αναζητά ‘προστασία’ από τους πιστωτές της.

Η αεροπορική εταιρεία με έδρα την Πόλη του Μεξικού η οποία απασχολεί 16.500 εργαζομένους, θα συνεχίσει να εκτελεί το πτητικό της έργο ενώ θα προχωρήσει, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο, σε αναδιοργάνωση των κεφαλαίων αλλά και των δανειακών της υποχρεώσεων. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επανασυστήσει το 70% των πτήσεών της, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η αμερικανική Delta Airlines κατέχει μερίδιο 51% στον μεξικανικό αερομεταφορέα και αποτελεί τον κυριότερο θεσμικό επενδυτή που ελέγχει την εταιρεία. Η Αeromexico ιδρύθηκε το 1934 και μέχρι τον Μάρτιο του 2020 πετούσε προς 88 προορισμούς με 68 αεροσκάφη.

Φωτό: Aeromexico

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.