Ανοιχτά και πάλι τα σύνορα του Ιράν

Ανοιχτά και πάλι τα σύνορα του Ιράν

158
Ανοιχτά και πάλι τα σύνορα του Ιράν

Επισήμως ανοιχτά είναι και πάλι τα σύνορα του Ιράν, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Βιομηχανίας, Εξορύξεων και Εμπορίου του Ιράν, Hossein Modarres Khiabani, την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Στις δηλώσεις του στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, ο κ. Khiabani ανέφερε ότι πλέον το 80% των ιρανικών συνόρων είναι ανοιχτό και διαθέσιμο για εμπορικές συναλλαγές, ενώ το υπόλοιπο 20% αναμένεται να ανοίξει σταδιακά και με βάση τις εξελίξεις όσον αφορά τον Covid-19.

Σημειώνεται ότι τα ιρανικά σύνορα παρέμειναν κλειστά την περασμένη εβδομάδα, λόγω υψηλού αριθμού κρουσμάτων. «Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την επανέναρξη των εξαγωγών στις γειτονικές χώρες», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Khiabani τόνισε ότι προτεραιότητα του υπουργείου είναι η εισαγωγή των απαραίτητων πρώτων υλών για την επανέναρξη της παραγωγής, με την Κεντρική Τράπεζα της χώρας να είναι διατεθειμένη να παράσχει τα απαραίτητα κεφάλαια για την εισαγωγή τους στο Ιράν.

Τέλος, ο Ιρανός υπουργός έθιξε το ζήτημα της πτώσης των εσόδων από την παραγωγή και τις εξαγωγές πετρελαίου της χώρας, λόγω των δασμών που έχουν επιβληθεί κυρίως από τις ΗΠΑ στο εισαγόμενο από το Ιράν πετρέλαιο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.