Ρωσία: Πιθανή η επανέναρξη πτήσεων από τον Ιούλιο

Ρωσία: Πιθανή η επανέναρξη πτήσεων από τον Ιούλιο

260
Ρωσία: Πιθανή η επανέναρξη πτήσεων από τον Ιούλιο

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας, Evgeni Ditrikh, δήλωσε την Παρασκευή 26 Ιουνίου ότι οι πτήσεις προς διεθνείς προορισμούς από τα αεροδρόμια της Ρωσίας ενδέχεται να πραγματοποιηθούν από τον Ιούλιο.

«Ίσως θυμάστε ότι εξέφρασα την ελπίδα, πριν από λίγο καιρό, να ξεκινήσουν οι διεθνείς πτήσεις τον Ιούλιο. Αυτή η ελπίδα είναι ακόμη ζωντανή», δήλωσε ο υπουργός. Ο κ. Ditrikh πρόσθεσε ότι, εφόσον η ρωσική κυβέρνηση βεβαιωθεί ότι η διεξαγωγή διεθνών πτήσεων μπορεί να γίνει με ασφάλεια, θα τις πραγματοποιήσει, αν και κάτι τέτοιο μοιάζει αμφίβολο προς το παρόν.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρωθυπουργός, Mikhail Mishustin, ζήτησε από τους ρυθμιστικούς φορείς αερομεταφορών και καταναλωτικών δικαιωμάτων να επανεξετάσουν τις πιθανές επιλογές για την επανέναρξη των διεθνών πτήσεων από τη Ρωσία.

Μέχρι στιγμής, η Ρωσία έχει απαγορεύσει τις αεροπορικές συνδέσεις από και προς άλλες χώρες, με εξαίρεση τον επαναπατρισμό Ρώσων πολιτών. Οι τακτικές και οι ναυλωμένες πτήσεις παραμένουν εκτός λειτουργίας από τις 27 Μαρτίου, αναφέρει το Tass.

Φωτό: Sergei Ilnitsky/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.