Αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου, παρά τα νέα κρούσματα σε Κίνα και...

Αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου, παρά τα νέα κρούσματα σε Κίνα και ΗΠΑ

110
Αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου, παρά τα νέα κρούσματα σε Κίνα και ΗΠΑ

Άνοδο κατέγραψαν οι παγκόσμιες τιμές πετρελαίου την Παρασκευή 26 Ιουνίου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Αν και η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου φαίνεται να αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα, εντούτοις η αύξηση ήταν ελεγχόμενη, με ΗΠΑ και Κίνα να σημειώνουν νέα κρούσματα Covid-19.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent Crude κατέγραψαν αύξηση κατά 38 cents, στα $41,43, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate (WTI) σημείωσαν αύξηση κατά 29 cents, στα $39,01. Ωστόσο, αμφότερα Brent Crude και WTI φαίνεται πως έχουν πτωτική τάση αυτή την εβδομάδα, λόγω της καταγραφής επιπέδων-ρεκόρ στα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου την Τετάρτη 24 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Reuters, η αυξημένη κίνηση στα οδικά δίκτυα Κίνας, ευρύτερης Ευρώπης και ΗΠΑ αναμένεται να ωθήσει ανοδικά την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου. Παρ’ όλα αυτά, ο φόβος για το ξέσπασμα περαιτέρω κρουσμάτων σε πολιτείες των ΗΠΑ, όπως η Φλόριντα και το Τέξας, αναμένεται να ελαττώσει την ταχύτητα ανάκαμψης της παγκόσμιας πετρελαϊκής ζήτησης. Σημειώνεται ότι οι εν λόγω πολιτείες αποτελούν δύο από τους πιο σημαντικούς καταναλωτές βενζίνης των ΗΠΑ.

Φωτό: Carina Johansen/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.