INTERCARGO: Στο πλευρό των ναυτικών για την αλλαγή πληρωμάτων

INTERCARGO: Στο πλευρό των ναυτικών για την αλλαγή πληρωμάτων

1009
INTERCARGO: Στο πλευρό των ναυτικών για την αλλαγή πληρωμάτων

Παρά το γεγονός ότι το φλέγον πλέον ζήτημα των αλλαγών πληρωμάτων έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις, η κωλυσιεργία των κυβερνήσεων έχει οδηγήσει τους ναυτικούς στα όριά τους, σύμφωνα με το τελευταίο report της INTERCARGO.

Οι εκτιμήσεις της INTERCARGO θέλουν το 30% των ναυτικών του παγκόσμιου στόλου των bulkers να παραμένει «εγκλωβισμένο» στα πλοία, πέραν των αρχικών συμβατικών υποχρεώσεών τους. Επιπλέον, τουλάχιστον το 5% των ναυτικών έχουν παραμείνει εντός του πλοίου περισσότερο από έναν χρόνο, καταπατώντας τα όσα προβλέπει η Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας (MLC), όπως αναφέρει η INTERCARGO.

«Οι κυβερνήσεις πρέπει να αναγνωρίσουν τη δέσμευση των ναυτικών κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, να τους αναγνωρίσουν ως “key workers” και να ανοίξουν τα σύνορά τους, επιτρέποντάς τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους», δήλωσε ο πρόεδρος της INTERCARGO, Δημήτρης Φαφαλιός.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η INTERCARGO, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτικών (25 Ιουνίου), ο IMO κάνει έκκληση στα κράτη-μέλη να αναγνωρίσουν τους ναυτικούς ως «key-workers» και να τους παράσχουν την κατάλληλη υποστήριξη προκειμένου να μπορέσουν να επιστρέψουν με ασφάλεια στην πατρίδα τους.

Τέλος, η INTERCARGO δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις κυβερνήσεις οι οποίες έχουν ευαισθητοποιηθεί επί του ζητήματος επαναπατρισμού των ναυτικών και ευελπιστεί ότι με συλλογική προσπάθεια θα επιτευχθεί η πλήρης αλλαγή πληρωμάτων του dry-bulk στόλου έως και τις 30 Ιουνίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.