Αεροπορική βιομηχανία: Ισχυρή η δυναμική, παρά τον Covid-19

Αεροπορική βιομηχανία: Ισχυρή η δυναμική, παρά τον Covid-19

146
Αεροπορική βιομηχανία: Ισχυρή η δυναμική, παρά τον Covid-19

Η κινεζική αγορά των αερομεταφορών θα καταστεί η μεγαλύτερη στον κόσμο, δήλωσε ο Stan Deal, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boeing Commercial Airplanes, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

«Ενώ η πανδημία του Covid-19 έχει διαταράξει τη δυναμική, πιστεύουμε ότι η κινεζική αεροπορική αγορά θα επιστρέψει μακροπρόθεσμα σε υψηλότερη ανάπτυξη και τελικά θα γίνει η μεγαλύτερη στον κόσμο. Η Κίνα έχει προσθέσει περισσότερη χωρητικότητα τα τελευταία δέκα χρόνια από το σύνολο των επόμενων έξι ταχύτερα αναπτυσσόμενων και αναδυόμενων αγορών, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της Ρωσίας και της Βραζιλίας», δήλωσε ο Deal, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Boeing να στηρίξει και αυτή τη δυναμική ως «εταίρος-κλειδί» στην κινεζική αεροπορική βιομηχανία.

«Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες σήμερα είναι από τις μεγαλύτερες και πιο παραγωγικές στον κόσμο. Με πολλούς τρόπους, η Air China, η China Southern, η China Eastern και η Hainan δεν είναι απλώς κινεζικές αεροπορικές εταιρείες, είναι παγκόσμιοι αερομεταφορείς που βοηθούν στη θέσπιση του βιομηχανικού προτύπου για διεθνείς πτήσεις και υπηρεσίες in-flight. Οδηγούν επίσης μια κατηγορία αναδυόμενων αερομεταφορέων, που όλες μαζί θα κάνουν την Κίνα τη μεγαλύτερη εμπορική αγορά αεροπορικών μεταφορών στον κόσμο», πρόσθεσε.

Ο Deal ανέφερε ότι η αεροπορική βιομηχανία θα συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας και θα διευκολύνει το εμπόριο και την πολιτιστική ανταλλαγή σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Από τη σκοπιά της Boeing, ο επικεφαλής της εταιρείας πιστεύει ότι, ενώ οι μεγαλύτερες διεθνείς πτήσεις θα είναι πιο αργές για να επιστρέψουν στα επίπεδα πριν από τον Covid-19, συνολικά η αεροπορική βιομηχανία θα συνεχίσει να στηρίζει και να προωθεί το παγκόσμιο εμπόριο και την πολιτιστική ανταλλαγή μεταφέροντας αποτελεσματικά ανθρώπους και προϊόντα σε αποστάσεις μεγάλες και μικρές.

Κατά τον Deal, η πανδημία είναι απίθανο να αντιστρέψει την τάση της παγκοσμιοποίησης, καθώς υπήρξε ισχυρή δυναμική για ανάπτυξη, ενώ η νέα πρόκληση είναι η γρήγορη εξισορρόπηση των ωφελειών της παγκοσμιοποίησης και η διαχείριση πιθανών συνεπειών.

Φωτό: Markus Winkler/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.