Ρεκόρ εξαγωγών καυσίμων για την Petrobras

Ρεκόρ εξαγωγών καυσίμων για την Petrobras

141
Ρεκόρ εξαγωγών καυσίμων για την Petrobras

Νέο ρεκόρ στις εξαγωγές καυσίμων ανέφερε η Petrobras. Η βραζιλιάνικη πετρελαϊκή εταιρεία εξήγαγε 1,11 εκατ. τόνους καύσιμα τον Μάιο, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του Φεβρουαρίου του 2020 κατά 10%, ενώ, σε σχέση με τον Μάιο του περασμένου έτους, οι συνολικές εξαγωγές καυσίμων ήταν κατά 231% υψηλότερες. Η Petrobras εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία από την εφαρμογή της νομοθεσίας του IMO από την 01/01/2020 για τη χρήση αποθειωμένων καυσίμων από τα πλοία. Η βραζιλιάνικη εταιρεία παράγει πετρέλαιο και καύσιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο.

Το ρεκόρ στις εξαγωγές σημειώνεται σε μια δύσκολη περίοδο της παγκόσμιας οικονομίας, με μειωμένη ζήτηση για πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου παγκοσμίως εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19. Η στρατηγική διαφοροποίησης των προορισμών των εξαγωγών καυσίμων έχει αποδειχθεί αποτελεσματική για την απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου στην ξένη αγορά.

Το ρεκόρ που επιτεύχθηκε αντικατοπτρίζει το αποτέλεσμα μιας σειράς ενεργειών που έγιναν κατά την περίοδο της κρίσης προκειμένου να επανέλθουν πλήρως η εξόρυξη και η παραγωγή, καθώς επίσης και για την αναπροσαρμογή των φορτίων, εστιάζοντας σε προϊόντα διύλισης που μεγιστοποιούν το περιθώριο κέρδους της εταιρείας χωρίς να ασκούν πίεση στα αποθέματα.

Φωτό: Marchelo Sayao/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.