Μega-επένδυση του Jeff Bezos στα ψηφιακά logistics

Μega-επένδυση του Jeff Bezos στα ψηφιακά logistics

345
Μega-επένδυση του Jeff Bezos στα ψηφιακά logistics

H Αmazon του κροίσου Jeff Bezos είναι πλέον ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές της βρετανικής start-up εταιρείας Beacon, που αποτελεί έναν ψηφιακό freight forwarder.

H Beacon άντλησε πρόσφατα $15 εκατ. από επενδυτές μεταξύ των οποίων ο Jeff Bezos, ο ιδρυτής της Uber, Travis Kalanick, και ο πρώην πρόεδρος της Google, chairman Eric Schmidt.

Ο κ. Bezos ουσιαστικά ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής στη βρετανική εταιρεία πίσω από την αμερικανική εταιρεία venture capital 8VC.

Η Beacon ιδρύθηκε το 2018 από τα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Uber, Fraser Robinson και Dmitri Izmailov, και επιχειρεί να συνδυάσει τα χρηματοοικονομικά της εφοδιαστικής αλυσίδας με τις ψηφιακές λύσεις για την εξεύρεση των πιο αποδοτικών θαλάσσιων διαδρομών για τη μεταφορά εμπορευμάτων.

Το «freight forwarding» χρησιμοποιείται από κατασκευάστριες εταιρείες αυτοκινήτων, επίπλων κ.ά., προκειμένου να διαχειρίζεται πολύπλοκες διαδικασίες logistics: από τη ναύλωση ενός πλοίου μέχρι και τις χερσαίες μεταφορές έως τον τελικό χρήστη.

Επί του παρόντος, η εν λόγω βιομηχανία θεωρείται διαιρεμένη και πολλές εταιρείες βρίσκονται αρκετά πίσω στη χρήση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για να καθορίσουν τις πλέον αποδοτικές διαδρομές.

Η Beacon χρησιμοποιεί δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για την καταγραφή φορτίων, ενώ παρέχει και υπηρεσίες που της επιτρέπουν να εκτιμά τα κόστη μεταφοράς.

Ο κ. Robinson, CEO της βρετανικής start-up, ανέφερε ότι «με την ψηφιοποίηση να επιταχύνεται παγκοσμίως ως αποτέλεσμα του Covid-19, πιστεύουμε ότι το μέλλον του παραδοσιακού freight forwarding είναι πιο επισφαλές από ποτέ».

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.