Πετρέλαιο: Mόσχα και Ριάντ προς παράταση των περικοπών

Πετρέλαιο: Mόσχα και Ριάντ προς παράταση των περικοπών

101
Πετρέλαιο: Mόσχα και Ριάντ προς παράταση των περικοπών

Η Σαουδική Αραβία, ηγέτιδα χώρα του ΟΠΕΚ, και η Ρωσία, ηγέτιδα των πετρελαιοπαραγωγών χωρών που δεν ανήκουν στον ΟΠΕΚ, συμφώνησαν να παρατείνουν για ένα τουλάχιστον μήνα την περίοδο που προβλέπει την μείωση της παραγωγής πετρελαίου στις μάξιμουμ ποσότητες, καθώς αυξάνονται οι πιέσεις σε χώρες που προσαρμόζονται ελάχιστα στις δεσμεύσεις να προχωρήσουν σε περικοπές της παραγωγής τους, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δικές του πηγές.

Από την πλευρά του το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή που συμμετέχει στις συνομιλίες, μεταδίδει ότι τα περαιτέρω σχεδία θα εξαρτηθούν από την κατάσταση στην αγορά.

Επισήμως τα υπουργεία Ενέργειας των δύο χωρών δεν σχολιάζουν τις πληροφορίες αυτές, ενώ πηγή του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου, ανέφερε ότι οι υπουργοί Ενέργειας της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας βρίσκονται σε συνεχή επαφή και επιδεικνύουν «αμοιβαία κατανόηση».

Αύριο, 4 Ιουνίου, δήλωσε άλλη πηγή, θα γίνει συνάντηση επί τεχνικών ζητημάτων στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ, στην οποία οι εμπειρογνώμονες θα συζητήσουν την επίδραση που είχε η πανδημία στις αγορές πετρελαίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.