Ουκρανία: Η ξηρασία πλήττει τη συγκομιδή σιταριού

Ουκρανία: Η ξηρασία πλήττει τη συγκομιδή σιταριού

92
Ουκρανία: Η ξηρασία πλήττει τη συγκομιδή σιταριού

Οι καιρικές συνθήκες ξηρασίας σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας αναμένεται να οδηγήσουν σε μικρότερη συγκομιδή σιταριού τη χειμερινή εμπορική περίοδο 2020-2021, σύμφωνα με το εθνικό κέντρο πρόγνωσης καιρού.

Η χειμερινή συγκομιδή σιταριού αναμένεται να αγγίξει τους 23,3 εκατ. τόνους την προσεχή εμπορική περίοδο, μειωμένη σε σχέση με τους 26 εκατ. τόνους του 2019-2020. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη του εθνικού κέντρου πρόγνωσης καιρού της Ουκρανίας στο Reuters, η ξηρασία στα νότια της χώρας αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα για την αναθεώρηση προς τα κάτω της συγκομιδής.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης της Οικονομίας, Εμπορίου και Γεωργίας, η Ουκρανία, η οποία αποτελεί τον τέταρτο μεγαλύτερο εξαγωγέα σιταριού παγκοσμίως, εξήγαγε 53 εκατ. τόνους το 2019-2020.

Στις αρχές Μαΐου, ο υπουργός Οικονομίας της Ουκρανίας, Ihor Petrashko, τόνισε ότι η χώρα θα επιδιώξει μια ισορροπία μεταξύ των εσόδων από ξένο συνάλλαγμα και της διασφάλισης των απαραίτητων προμηθειών για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών των πολιτών της.

Φωτό: Kevin Leconte/PxHere

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.