Σημαντική πτώση της παγκόσμιας παραγωγής χάλυβα

Σημαντική πτώση της παγκόσμιας παραγωγής χάλυβα

64
Σημαντική πτώση της παγκόσμιας παραγωγής χάλυβα

H παραγωγή χάλυβα των 64 κυριότερων παραγωγών χωρών παγκοσμίως μειώθηκε τον περασμένο Απρίλιο στους 137,1 εκατ. τόνους, καταγράφοντας πτώση 13% συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Χάλυβα.

Η Κίνα παρήγαγε 85 εκατ. τόνους χάλυβα τον περασμένο Απρίλιο, σημειώνοντας αύξηση σε ετήσια βάση 0,2%. Παράλληλα, η παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα της Ιαπωνίας παρουσίασε μείωση 23,5% και έφτασε στους 6,6 εκατ. τόνους.

Τόσο η παγκόσμια παραγωγή χάλυβα όσο και η παραγωγή χάλυβα της Κίνας για τα χρονικά διαστήματα μεταξύ Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2018, Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2019 και Ιανουαρίου-Απριλίου 2020 παρουσιάζονται στο παρακάτω γράφημα:

worldste

Στην Ευρώπη, η παραγωγή χάλυβα επίσης μειώθηκε σημαντικά, κατά 22,9%, σε σχέση με τον περσινό Απρίλιο, στους 10,7 εκατ. τόνους.

Η παραγωγή χάλυβα της Τουρκίας τον περασμένο Απρίλιο διαμορφώθηκε στους 2,2 εκατ. τόνους, καταγράφοντας σημαντική πτώση 26,3% ετησίως. Σε ό,τι αφορά την αμερικανική παραγωγή χάλυβα, αυτή εμφανίστηκε μειωμένη κατά 32,5%, στους 5 εκατ. τόνους.

Τέλος, η Βραζιλία παρήγαγε 1,8 εκατ. τόνους χάλυβα (-39%). Όπως γίνεται αντιληπτό, η πανδημία επηρέασε σημαντικά τη δραστηριότητα των χαλυβουργείων σε διεθνές επίπεδο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.