Covid-19: Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων σε Αυστραλία και Φιλιππίνες

Covid-19: Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων σε Αυστραλία και Φιλιππίνες

439
Covid-19: Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων σε Αυστραλία και Φιλιππίνες

Αρκετές πολιτείες της Αυστραλίας χαλάρωσαν περαιτέρω σήμερα τους περιορισμούς κοινωνικής αποστασιοποίησης, επιτρέποντας στα εστιατόρια να υποδέχονται περισσότερους πελάτες και στα δημόσια αξιοθέατα να ανοίξουν και πάλι.

Η χώρα έχει ανακοινώσει περίπου 7.200 κρούσματα και 103 θανάτους. Καθώς η εμφάνιση νέων κρουσμάτων έχει εν πολλοίς τεθεί υπό έλεγχο, η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα σχέδιο τριών φάσεων για την άρση των περισσότερων περιορισμών έως τον Ιούλιο.

Στην πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, τη Νέα Νότια Ουαλία, επιτρέπεται πλέον να κάθονται έως 50 άτομα σε ένα καφέ ή εστιατόρια, ενώ 20 άνθρωποι μπορούν να παρευρεθούν σε μια κηδεία. Τα προηγούμενα όρια ήταν 10 άνθρωποι.

Τα δημόσια αξιοθέατα, όπως γκαλερί τέχνης, μουσεία, βιβλιοθήκες και ζωολογικοί κήποι επίσης επετράπη να ανοίξουν.

Αν και οι δημόσιοι χώροι ανοίγουν και πάλι για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες, οι αρχές έχουν πει ότι θα υπάρξουν περιορισμοί στον αριθμό των ανθρώπων που επιτρέπεται να εισέλθουν σε αυτούς προκειμένου να αποτραπεί ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων.

Στη Βικτώρια, την πολιτεία που έχει υιοθετήσει την πιο επιφυλακτική προσέγγιση στο άνοιγμα της οικονομίας, σήμερα άρχισαν να επαναλειτουργούν εστιατόρια και καφέ. Ωστόσο, ο αριθμός των θαμώνων περιορίζεται σε 20 άτομα.

Η Αυστραλία ελπίζει ότι η άρση των περιορισμών θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη, αν και ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε σήμερα ότι θα χρειαστούν επιπλέον στοχευμένα μέτρα στήριξης.

22605326

Οι Φιλιππίνες χαλαρώνουν τα μέτρα

Εκατομμύρια άνθρωποι επέστρεψαν σήμερα στην εργασία τους στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, τη Μανίλα, καθώς ένα από τα αυστηρότερα και με τη μεγαλύτερη διάρκεια lockdowns στον κόσμο χαλάρωσε σε μια προσπάθεια να τονωθεί η οικονομία που έχει πληγεί από τα μέτρα περιορισμού.

Στη Μανίλα επετράπη να αρχίσουν να κυκλοφορούν και πάλι τα μέσα μαζικής μεταφοράς όπως τα τρένα και τα λεωφορεία, αλλά σε περιορισμένη κλίμακα, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να σχηματίζουν τεράστιες ουρές για ώρες.

Με τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό επίσημων θανάτων στη Νοτιοανατολική Ασία, οι Φιλιππίνες επέτρεψαν επίσης την επαναλειτουργία ακόμα περισσότερων επιχειρήσεων, και οι πολίτες μπορούν πλέον να βγαίνουν από το σπίτι τους χωρίς να απαιτείται ειδική άδεια.

Τα μέτρα που επιβλήθηκαν ήταν μεταξύ των αυστηρότερων στον κόσμο, αντίστοιχα με αυτά στην κινεζική πόλη Ουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο κορονοϊός, και πιο αυστηρά από τους περιορισμούς στο αποκορύφωμα της επιδημίας στην Ιταλία και την Ισπανία.

manila-2311266_1920

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.