Κίνα: Νέο οικονομικό πακέτο για την ανάπτυξη υποδομών

Κίνα: Νέο οικονομικό πακέτο για την ανάπτυξη υποδομών

250
Κίνα: Νέο οικονομικό πακέτο για την ανάπτυξη υποδομών

Οι επενδύσεις στον τομέα των υποδομών συνεχίζουν να αυξάνονται στην Κίνα, με τους εμπλεκομένους στον κλάδο του dry bulk να φαίνονται ιδιαίτερα ευχαριστημένοι.

Η κυβέρνηση της Κίνας αναμένεται να εκδώσει σειρά κρατικών ομολόγων που θα ανέλθουν σε $667 δισ., η πλειονότητα των οποίων θα επενδυθούν για την κατασκευή υποδομών. Στόχος είναι η ενίσχυση της κινεζικής οικονομίας λόγω των χτυπημάτων που έχει δεχτεί από τον κορονοϊό. Το πακέτο μέτρων, μολονότι δεν έφτασε το αναμενόμενο $1 τρισ., εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερο από αυτό του Δεκεμβρίου του 2008, μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να επιτύχει φέτος τους στόχους ανάπτυξης του ΑΕΠ της, λόγω της αβεβαιότητας που κυριαρχεί εξαιτίας του κορονοϊού. Προκειμένου να παρουσιάσει σημάδια ανάπτυξης, θα διευκολύνει τις ξένες επενδύσεις και το διεθνές εμπόριο με μέτρα όπως η διεύρυνση των τομέων επένδυσης και η ανάπτυξη των ζωνών ελεύθερου εμπορίου.

Φωτό: Denys Nevozhai/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.