Σιγκαπούρη: Μέτρα στήριξης των ναυτικών

Σιγκαπούρη: Μέτρα στήριξης των ναυτικών

1512
Σιγκαπούρη: Μέτρα στήριξης των ναυτικών

Η Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) ανακοίνωσε την Πέμπτη 21 Μαΐου ότι επιπλέον ναυτικοί θα έχουν το δικαίωμα οικονομικής στήριξης, όπως προβλέπει το πακέτο μέτρων MaritimeSG Together, που ανακοίνωσε η MPA στις 29 Απριλίου 2020.

Ο Οργανισμός Ναυτικών της Σιγκαπούρης (Singapore Organisation of Seamen ‒ SOS) αποτελεί την τελευταία ναυτική ένωση που συνεργάζεται με την MPA για την παροχή πακέτου οικονομικής στήριξης (Seafarers Relief Package ‒ SRP) προς τους ναυτικούς που ακόμη δεν δύνανται να επιβιβαστούν σε πλοία λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας του Covid-19.

«Οι ναυτικοί βρίσκονται σε δύσκολη θέση εν μέσω της πανδημίας του Covid-19», δήλωσε ο Kam Soon Huat, πρόεδρος της SOS. «Ο βιοπορισμός τους έχει επηρεαστεί από τα μέτρα ελέγχου των συνόρων και των περιορισμών στις αλλαγές πληρωμάτων. Συνεργαζόμαστε με την MPA για την παροχή οικονομικής ενίσχυσης με τη μορφή πακέτου ελάφρυνσης, ώστε να μπορέσουν οι ναυτικοί και οι οικογένειές τους να βιοποριστούν», πρόσθεσε.

Η επικεφαλής της MPA, Quah Ley Hoon, δήλωσε ότι η MPA συνεργάζεται με τη ναυτιλιακή βιομηχανία και τις ναυτικές ενώσεις για τη διευκόλυνση της ζωής των ναυτικών σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Το πακέτο οικονομικής ανακούφισης SRP αποτελεί μέρος του MaritimeSG Together και έχει ως σκοπό την περαιτέρω οικονομική στήριξη προς τους άνεργους ναυτικούς.

Φωτό: Stephen Morrison/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.