Iron ore: Οριακή αύξηση της παραγωγής το 2020

Iron ore: Οριακή αύξηση της παραγωγής το 2020

81
Iron ore: Οριακή αύξηση της παραγωγής το 2020

Η πλειονότητα των αγορών μετάλλων θα παρουσιάσουν πλεόνασμα το 2020, λόγω της πανδημίας, εκτιμά στο τελευταίο της report η Fitch Solutions.

Ο οίκος ερευνών αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του τόσο για την παραγωγή όσο και για την κατανάλωση μετάλλων σε σημαντικό αριθμό χωρών.

«Λειτουργικά εμπόδια ως αποτέλεσμα του Covid-19, ειδικά για τα χυτήρια που βρίσκονται σε χώρες όπου οι κυβερνήσεις επέβαλαν lockdown, και οι εθελοντικές περικοπές παραγωγής ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης των τιμών μετάλλων θα οδηγήσουν σε χαμηλότερη παραγωγή το 2020», τονίζουν οι αναλυτές της Fitch Solutions.

Ωστόσο, για την παραγωγή iron ore, η Fitch Solutions βλέπει ανάπτυξη 0,8% φέτος σε σχέση με το 2019 έναντι ανάπτυξης 4,7% του 2019 έναντι του 2018.

Σε ό,τι αφορά την τιμή του, η Fitch εκτιμά ότι φέτος θα κινηθεί κατά μέσο όρο στα $85/τόνο έναντι $90,4/τόνο το 2019. Μέχρι στιγμής φέτος η τιμή σιδηρομεταλλεύματος κινείται κατά μέσο όρο στα $83,5/τόνο.

Η προσφορά σιδηρομεταλλεύματος παρουσιάζει μέχρι στιγμής ανισορροπία, μετά την παύση της λειτουργίας ορυχείων σε Καναδά, Περού, Νότια Αφρική και Ινδία, ενώ οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες σε Αυστραλία και Βραζιλία έχουν επίσης επιδράσει αρνητικά στην προσφορά.

Στο μέτωπο της ζήτησης iron ore, οι αναλυτές εκτιμούν ότι το β΄ τρίμηνο θα ενισχυθεί από τα χαλυβουργεία σε διεθνές επίπεδο, με αποτέλεσμα να στηριχτούν οι τιμές.

Φωτό: DarkWorkX/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.