Γουιάνα: Με το βλέμμα στραμμένο στο ενεργειακό μέλλον της

Γουιάνα: Με το βλέμμα στραμμένο στο ενεργειακό μέλλον της

98
Γουιάνα: Με το βλέμμα στραμμένο στο ενεργειακό μέλλον της

Το Liza Unity, η υπό κατασκευή παράκτια πλατφόρμα – FPSO, θα παραγάγει για πρώτη φορά πετρέλαιο το 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hess Corp. Η Γουιάνα παρήγαγε για πρώτη φορά πετρέλαιο τον Δεκέμβριο του 2019, όταν η Exxon έθεσε σε λειτουργία την πλωτή μονάδα Liza Destiny.

Η Hess Corp. ανακοίνωσε ότι το Liza Destiny θα έχει μέγιστη παραγωγική ικανότητα 120.000 χύδην βαρελιών πετρελαίου την ημέρα από τον Ιούνιο.

Όσο για τη δεύτερη φάση της πετρελαιοπαραγωγής στο οικόπεδο Stabroek , αυτή θα πραγματοποιηθεί μέσω μιας μεγαλύτερης μονάδας FPSO, της Liza Unity, το 2022, σύμφωνα με τη Hess Corp., η οποία θα διαθέτει δυνατότητα μέγιστης παραγωγής 220.000 βαρελιών πετρελαίου ανά ημέρα.

Η εταιρεία SBM Offshore, στην οποία έχει ανατεθεί η παράδοση του FPSO Liza Unity, εκτιμά ότι η παράδοση θα καθυστερήσει αναπόφευκτα λόγω του Covid-19, ενώ είναι διαρκώς σε επαφή με τους πελάτες και τους συνεργάτες της για τη διαχείριση της κατάστασης.

Φωτό: Orsted/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.