LPG: Πώς επηρεάζεται από τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου

LPG: Πώς επηρεάζεται από τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου

123
LPG: Πώς επηρεάζεται από τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου

H Saudi Aramco αναμένεται να μειώσει περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου τον Ιούνιο κατά 1 εκατ. βαρέλια/ημέρα, με τις περικοπές της παραγωγής να ξεπερνούν τα συμφωνηθέντα από τα μέλη του OPEC+ όρια του Απριλίου.

Η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα του κόσμου θα μειώσει, συνεπώς, την παραγωγή της περίπου στα 7,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Σύμφωνα με traders, η περαιτέρω μείωση της παραγωγής πετρελαίου θα επηρεάσει και τις εξαγωγές LPG. Τον περασμένο Απρίλιο, η Σαουδική Αραβία εξήγαγε σημαντικές ποσότητες LPG, και πιο συγκεκριμένα 810.000 τόνους, καθώς, μετά τις αρχικές διενέξεις με τη Ρωσία, το Ριάντ είχε αποφασίσει να αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου σε επίπεδα άνω των 10 εκατ. βαρελιών/ημέρα, για να ανακτήσει μεγαλύτερο μερίδιο στη διεθνή αγορά.

Η μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία αναμένεται να βοηθήσει τις οικονομίες της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, αν και κάτι τέτοιο μπορεί να αντισταθμιστεί από την προσφορά από άλλες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες, καθώς και από την αβεβαιότητα γύρω από τη ζήτηση.

Φωτό: Mohamed Aly/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.