Συντριβή αεροσκάφους στο Πακιστάν

Συντριβή αεροσκάφους στο Πακιστάν

292
Συντριβή αεροσκάφους στο Πακιστάν

Αεροσκάφος της Pakistan International Airlines συνετρίβη νωρίτερα σήμερα όταν πραγματοποιούσε την πτήση PK 8303 από το Λαχόρ στο Καράτσι, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Πακιστάν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αεροσκάφος συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο του Καράτσι.

Φωτό: Rehan Khan/ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: Rehan Khan/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην πτήση επέβαιναν 99 επιβάτες και οκτώ μέλη πληρώματος. Ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε ότι η δύναμή του ταχείας επέμβασης και πολιτοφυλακές έχουν φθάσει στον τόπο της συντριβής για να συνδράμουν τις δυνάμεις της πολιτικής προστασίας. Τα αίτια της συντριβής παραμένουν άγνωστα. Σύμφωνα με το bbc, o chief executive Air Vice της Pakistan International Airlines, Marshal Arshad Malik, ανέφερε ότι ο πιλότος του αεροπλάνου λίγο πριν τη συντριβή του είχε κάνει λόγο για “τεχνικές δυσκολίες” στο κέντρο ελέγχου.

Πρόκειται για τη δεύτερη συντριβή αεροπλάνου της Pakistan International Airlines σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια. Το 2016 είχε συντριβεί αεροσκάφος ATR-42 με τον τότε πρόεδρο της εταιρείας να υποβάλει την παραίτησή του μια εβδομάδα μετά το περιστατικό.

Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί ο αριθμός των θυμάτων. Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.