Δυσκολίες στην εξαγωγή σιτηρών της Αργεντινής

Δυσκολίες στην εξαγωγή σιτηρών της Αργεντινής

179
Δυσκολίες στην εξαγωγή σιτηρών της Αργεντινής

Σε σημαντική μείωση των φορτίων τους καλούνται να προβούν τα πλοία που μεταφέρουν σιτηρά από το λιμάνι του Ροζάριο της Αργεντινής μέσω του ποταμού Παρανά, μετά την κατάρρευση ενός αναχώματος στον ποταμό, που παρεμποδίζει την ομαλή πλοήγηση στην περιοχή.

Βυθοκόροι ήδη προσπαθούν να επαναφέρουν τη στάθμη των υδάτων του ποταμού σε επίπεδα που να επιτρέπουν τις εξαγωγές σιτηρών, δίχως όμως να είναι γνωστό πότε θα επανέλθει η κανονικότητα.

Η στάθμη του νερού στον ποταμό Παρανά έχει φτάσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 50 ετών, προκαλώντας ζημίες έως και $244 εκατ. στην τοπική βιομηχανία τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Η Αργεντινή είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα σε εξαγωγές φασολιών σόγιας στον πλανήτη, καθώς και η πρώτη σε εξαγωγές αλευριού σόγιας για κτηνοτροφικούς σκοπούς προς την Ευρώπη και τη Νοτιοανατολική Ασία. Στρεβλώσεις στο σύστημα μεταφορών της Αργεντινής δημιουργούν νέα δεδομένα στο παγκόσμιο εμπόριο σιτηρών, καθώς οι εισαγωγείς ενδέχεται να αναζητήσουν προμήθειες από τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ, προκειμένου να καλύψουν τα κενά στην προσφορά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.