Στο νερό το πρώτο νεότευκτο Aframax της Ρωσίας

Στο νερό το πρώτο νεότευκτο Aframax της Ρωσίας

2757
Στο νερό το πρώτο νεότευκτο Aframax της Ρωσίας

Το ρωσικό ναυπηγείο Zvezda καθέλκυσε, για λογαριασμό της, το πρώτο τoυ νεότευκτο Aframax tanker διπλού καυσίμου της χώρας, με την ονομασία «Vladimir Monomakh». Η εν λόγω καθέλκυση σηματοδοτεί τις προσπάθειες ανασυγκρότησης και ανάπτυξης του ρωσικού ναυπηγικού συγκροτήματος μετά την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης, οπότε κατέγραφε σημαντική δραστηριότητα.

Όντας ένα από τα 12 πανομοιότυπα πλοία που σκοπεύει να καθελκύσει το ρωσικό ναυπηγείο, το «Vladimir Monomakh» έχει μήκος 250 μ., πλάτος 44 μ., χωρητικότητα 114.000 dwt, ενώ θα κινείται με μέγιστη ταχύτητα 14,6 κόμβων.

αρχείο λήψης

 

Τα συγκεκριμένα tankers είναι εξοπλισμένα με συστήματα ice class ICE-1A, σύμφωνα με ναυπηγούς της Zvezda, τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους πλόες στη Βόρεια Θάλασσα.

Η καθέλκυση του πρώτου… made in Russia Aframax έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία επικρατεί το απόλυτο χάος στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

Η ανάπτυξη των ναυπηγείων της Zvezda αποτελεί προτεραιότητα της ρωσικής κυβέρνησης και του προέδρου Πούτιν, και μάλιστα το 2013 υπήρξε η σύλληψη της ιδέας για τη δημιουργία ενός ναυπηγικού cluster στη χώρα.

Φωτό: www.rosneft.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.