Τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας σε σύγχυση

Τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας σε σύγχυση

741
Τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας σε σύγχυση

H Export-Import Bank της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι τα ναυπηγεία της χώρας έλαβαν 72% λιγότερες παραγγελίες το α΄ τετράμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Πιο συγκεκριμένα, οι νέες παραγγελίες ανήλθαν το εν λόγω διάστημα στα 670.000 compensated gross tons (CGTs), με την αξία αυτών να ανέρχεται σε $5,49 δισ., αριθμός μειωμένος κατά 77% συγκρινόμενος με έναν χρόνο πριν.

Φέτος η πανδημική κρίση οδηγεί τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία σε μια κρίσιμη καμπή, ενώ τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία της χώρας αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις, και μάλιστα το 2018 ναυπηγήθηκαν πλοία 7,7 εκατ. CGTs, ο μικρότερος αριθμός από το 2003.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Business Korea, προκειμένου τα εγχώρια ναυπηγεία να αποφύγουν τις απολύσεις εργαζομένων και την έλλειψη ρευστότητας, απαιτούνται επιπλέον παραγγελίες τουλάχιστον 5 εκατ. CGTs φέτος.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η νοτιοκορεατική κυβέρνηση ετοιμάζεται να παράσχει $2,5 εκατ. για τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, με κύκλους της αγοράς να τονίζουν ότι απαιτείται μια πιο προληπτική προσέγγιση για την αντιμετώπιση της κρίσης τα επόμενα έτη.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.