Ισχυρά θετικό το Q1 για τις αμερικανικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Ισχυρά θετικό το Q1 για τις αμερικανικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

65
Ισχυρά θετικό το Q1 για τις αμερικανικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η Αμερικανική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (American Wind Energy Association ‒ AWEA) έδωσε στη δημοσιότητα ενθαρρυντικά δεδομένα, στα οποία αποτυπώνεται η καλή απόδοση της Tri Global Energy (TGE), μιας εταιρείας αιολικής ενέργειας με έδρα το Ντάλας, η οποία συνεχίζει να ηγείται του χάρτη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην πολιτεία του Τέξας.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2020, η AWEA αναφέρει παραγωγή 7.060 MW αιολικής ενέργειας υπό κατασκευή και σε προχωρημένη ανάπτυξη, με την TGE να επιβλέπει το 21% αυτού του αριθμού, χωρίς διακοπή από την τρέχουσα κρίση του Covid-19.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tri Global Energy, John Billingsley, δήλωσε: «Προφανώς, η πανδημία αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό και δεν υπάρχει βεβαιότητα για τα αποτελέσματά ή το χρονοδιάγραμμα των επιπτώσεων που θα επιφέρει. Ωστόσο, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ένα μακροπρόθεσμο παιχνίδι και έχει αποδειχθεί o σημαντικός αντίκτυπος στην οικονομική ανάπτυξη.

»Η εμπειρία και οι συνεργασίες μας είναι ισχυρές, οπότε είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας για το 2020 και μετά», πρόσθεσε.

Η TGE επεκτείνεται σήμερα πέρα από το Τέξας και σε έργα που αναπτύσσονται στις πολιτείες του Ιλινόι, της Ιντιάνα, της Νεμπράσκα και της Βιρτζίνια, ενώ κατατάσσεται από την AWEA ως ο πέμπτος μεγαλύτερος κατασκευαστής αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ για το 2019.

Φωτό: American Public Power Association/Unspash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.