Ρωσία: Περικοπές-μαμούθ στην προσφορά πετρελαίου ενόψει

Ρωσία: Περικοπές-μαμούθ στην προσφορά πετρελαίου ενόψει

322
Ρωσία: Περικοπές-μαμούθ στην προσφορά πετρελαίου ενόψει

H Ρωσία προετοιμάζεται πυρετωδώς για τις περικοπές στην προσφορά πετρελαίου από τα λιμάνια της στη Μαύρη Θάλασσα και στη Βαλτική από τον επόμενο μήνα, όταν δηλαδή τεθεί σε ισχύ η συμφωνία του OPEC+.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Ρωσία αναμένεται να περιορίσει τις εξαγωγές πετρελαίου από τα λιμάνια Novorossiysk, Primorsk και Ust-Luga κατά 43% σε ημερήσια βάση σε σχέση με τα επίπεδα του Απριλίου. Συνεπώς οι εξαγωγές από τα εν λόγω λιμάνια θα υποχωρήσουν σε χαμηλά 20ετίας, όπως αναφέρεται στο Reuters.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας με τις χώρες του OPEC, η Ρωσία έχει δεσμευτεί να μειώσει την παραγωγή της τον Μάιο και τον Ιούνιο στα 8,5 εκατ. βαρέλια/ημέρα, προχωρώντας ουσιαστικά στις μεγαλύτερες περικοπές στην παραγωγή της. Οι προθέσεις της Ρωσίας για μείωση των εξαγωγών από τα ευρωπαϊκά λιμάνια της στις διεθνείς αγορές συμπίπτουν με τη σημαντική αύξηση των αποθεμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο με συνέπεια την κατάρρευση των τιμών.

Μέχρι στιγμής τον Απρίλιο, η ρωσική παραγωγή αργού παραμένει αμετάβλητη σε σχέση με τα επίπεδα του Μαρτίου. Πιο συγκεκριμένα, το Bloomberg αναφέρει ότι μεταξύ 1ης και 23ης Απριλίου η παραγωγή κινήθηκε στα 11,289 εκατ. βαρέλια/ημέρα έναντι 11,29 εκατ. βαρελιών/ημέρα τον Μάρτιο. Υπενθυμίζεται ότι ήδη χώρες-μέλη του ΟPEC όπως το Κουβέιτ και η Νιγηρία έχουν μειώσει την παραγωγή μπροστά στο χάος που επικρατεί στην παγκόσμια πετρελαιοβιομηχανία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.