Οι βλέψεις της Cosco στην αγορά των LNG

Οι βλέψεις της Cosco στην αγορά των LNG

403
Οι βλέψεις της Cosco στην αγορά των LNG

Ένα νέο joint venture γεννάται στην αγορά των LNG carriers με την υπογραφή του κινεζικού κολοσσού Cosco Shipping Energy Transportation.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο σχήμα θα συσταθεί από τη θυγατρική της Shanghai Cosco Shipping LNG Investment Co. Ltd, την Cosco PetroChina Shipping Co. Ltd, στην οποία η Cosco Shipping Energy Transportation συμμετέχει κατά 51%, και την Glasford Shipping. Το joint venture θα έχει έδρα τη Σαγκάη, με τη Shanghai Cosco Shipping LNG Investment Co. Ltd να κατέχει το 60%, την Cosco PetroChina Shipping Co. Ltd να συμμετέχει με ένα ποσοστό 21% και την Glasford Shipping με το υπόλοιπο 19%.

Μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας, το joint venture θα προχωρήσει στην παραγγελία τριών LNG carriers χωρητικότητας 174.000 κ.μ. έκαστο από τα ναυπηγεία CSSC Hudong-Zhonghua Shipbuilding. Το ύψος της επένδυσης αυτής εκτιμάται στα $185 εκατ. για κάθε πλοίο.

Σε ανακοίνωσή της, η Cosco Shipping Energy Transportation αναφέρει ότι με το εν λόγω project η εταιρεία θα επεκτείνει τον στόλο της και θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των δραστηριοτήτων της στην αγορά του LNG. Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα μέσα στον χρόνο, Ουάσιγκτον και Πεκίνο υπέγραψαν τη «φάση 1» της εμπορικής τους συμφωνίας, με κύκλους της αγοράς να αναφέρουν ότι η κίνηση της Cosco προσβλέπει σε αξιοποίηση των αυξημένων ροών LNG από τις ΗΠΑ στην Κίνα.

Υπενθυμίζεται ότι η Cosco Shipping Energy Transportation ειδικεύεται στη θαλάσσια μεταφορά εμπορευμάτων ενέργειας, όπως πετρελαίου και φυσικού αερίου, και τελεί υπό τη διαχείριση της Cosco Shipping. Μάλιστα διαχειρίζεται τον μεγαλύτερο στόλο δεξαμενόπλοιων παγκοσμίως.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.