Νότια Κορέα: Οικονομική στήριξη της ναυτιλίας

Νότια Κορέα: Οικονομική στήριξη της ναυτιλίας

252
Νότια Κορέα: Οικονομική στήριξη της ναυτιλίας

H κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την Πέμπτη 23 Απριλίου ότι θα διοχετεύσει περίπου $1 δισ. στην αγορά για τον κλάδο της ναυτιλίας, και δη για τις εταιρείες που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τον Covid-19.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ωκεανών της Νότιας Κορέας, Moon Seong-hyeok, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη ναυτιλιακή βιομηχανία θα αντιμετωπίσουν ακόμα μεγαλύτερα ζητήματα κατά β΄ τρίμηνο του έτους. «Κατά συνέπεια, η κυβέρνηση τους παρέχει μια ρευστότητα εκ των προτέρων», πρόσθεσε.

Παράλληλα η Korea Development Bank και η Korea Ocean Business Corp. αναμένεται να δαπανήσουν $380,7 εκατ. για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων της Hyundai Merchant Marine Co. (HMM). Ακόμη, η Korea Ocean Business Corp. θα αγοράσει εταιρικά ομόλογα ύψους $81 εκατ. για να παράσχει ρευστότητα σε μικρές και μεσαίες ναυτιλιακές.

Τέλος, να σημειωθεί ότι παρόμοια πακέτα οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της κρίσης έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας και για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις αερομεταφορές, στην ενέργεια, στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η οικονομία της Νότιας Κορέας κατά το α΄ τρίμηνο κατέγραψε τη μεγαλύτερη επιβράδυνση από την κρίση του 2008 και πιο συγκεκριμένα στο 1,4%, κυρίως λόγω χαμηλής καταναλωτικής ζήτησης και μειωμένων εξαγωγών.

Φωτό: Jeon Heon-Kyun/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.