Αύξηση της ροής του ποταμού Παρανά από Αργεντινή και Βραζιλία

Αύξηση της ροής του ποταμού Παρανά από Αργεντινή και Βραζιλία

920
Αύξηση της ροής του ποταμού Παρανά από Αργεντινή και Βραζιλία

Τα υπουργεία Εξωτερικών της Αργεντινής και της Βραζιλίας συμφώνησαν να αυξήσουν τη ροή του ποταμού Παρανά κατά 1.400 m3/s, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ξηρασία στην περιοχή. Η συμφωνία επετεύχθη μετά από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε από αξιωματούχους από διάφορες κυβερνητικές περιοχές και στις δύο χώρες, ανέφερε το Reuters.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής, συμφωνήθηκε «εβδομαδιαίος μηχανισμός διαλόγου σε σχέση με τη χρήση του ποταμού για την εξεύρεση λύσεων που αντιμετωπίζουν την ξηρασία, η οποία πλήττει ολόκληρη την περιοχή».

Αναμένεται ότι, με την αύξηση της ροής του νερού, οι εξαγωγές σόγιας της Αργεντινής θα αυξηθούν επίσης, καθώς τα χαμηλά επίπεδα του ποταμού Παρανά ‒που είναι η κύρια οδός εξαγωγής για σιτηρά και υποπροϊόντα της Αργεντινής‒ ανάγκασαν τους εξαγωγείς να φορτώσουν λιγότερα αγαθά σε πλοία, δημιουργώντας προβλήματα στον κλάδο των σιτηρών εν μέσω της κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού.

Να σημειωθεί ότι οι κυβερνήσεις της Αργεντινής και της Βραζιλίας δεσμεύτηκαν για την υπεύθυνη χρήση των ταμιευτήρων και την αύξηση της ροής του ποταμού Ιγκουασού.

Φωτό: Daniel Chediac/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.