Μega-παραγγελία της Nτόχα σε κινεζικά ναυπηγεία

Μega-παραγγελία της Nτόχα σε κινεζικά ναυπηγεία

618
Μega-παραγγελία της Nτόχα σε κινεζικά ναυπηγεία

Σε εφαρμογή μπαίνει το φιλόδοξο project του Κατάρ για παραγγελίες έως και 80 νεότευκτων LNG carriers το 2020.

Πιο συγκεκριμένα, ο Saad Sherida al-Kaabi, υπουργός Ενέργειας της χώρας και CEO της Qatar Petroleum υπέγραψε, την Τετάρτη 22 Απριλίου, συμφωνία με τα κινεζικά ναυπηγεία Hudong Zhonghua Shipbuilding για την παραγγελία 15 LNG carriers χωρητικότητας 174.000 κ.μ. έκαστο. Η αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε $2,8 δισ., και μάλιστα η εν λόγω παραγγελία αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχουν λάβει ποτέ κινεζικά ναυπηγεία.

Συνεπώς η Ντόχα προχωρά ακάθεκτη με το φιλόδοξο πλάνο της, παρά την πανδημική κρίση. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Saad Sherida al-Kaabi ανέφερε ότι το Κατάρ θα έχει πραγματοποιήσει παραγγελίες για τουλάχιστον 60 LNG carriers μέχρι πριν από την έναρξη του καλοκαιριού.

Τα τρία κορυφαία νοτιοκορεατικά ναυπηγεία ‒Hyundai Heavy Industries, Samsung Heavy Industries και Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering‒, που επίσης είχαν υποβάλει προσφορές για τη ναυπήγηση των πλοίων, ευελπιστούν ότι θα εξασφαλίσουν μέρος των εναπομεινασών παραγγελιών. Τελευταία φορά που το Κατάρ προέβη σε διαγωνισμό τέτοιας κλίμακας ήταν το 2004, όταν τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία κατάφεραν να εξασφαλίσουν παραγγελίες και για τα 53 LNG carriers που κατασκεύασε η Ντόχα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.