Σιγκαπούρη: Η ψηφιακή και «πράσινη» ολοκλήρωση προ των πυλών

Σιγκαπούρη: Η ψηφιακή και «πράσινη» ολοκλήρωση προ των πυλών

165
Σιγκαπούρη: Η ψηφιακή και «πράσινη» ολοκλήρωση προ των πυλών

H Keppel Data Centres Holding Pte Ltd υπέγραψε πρόσφατα ξεχωριστά μνημόνια συνεργασίας με τις Toll Group και Royal Vopak, προκειμένου τα τρία μέρη να εξετάσουν τη δυνατότητα ανάπτυξης ενός Floating Data Centre Park (FDCP) στη Σιγκαπούρη.

Η Keppel Data Centres θα εξετάσει από κοινού με την Toll Group την ανάπτυξη του FDCP στη Loyang Offshore Supply Base, την οποία διαχειρίζεται η Toll Group.

Παράλληλα, η Keppel Data Centres σε συνεργασία με τη Royal Vopak θα προχωρήσουν σε δοκιμές υλοποιησιμότητας και εμπορικής βιωσιμότητας μιας υποδομής LNG και πιθανώς υδρογόνου, η οποία θα αποτελεί μέρος του FDCP. Η ανάπτυξη υποδομών υδρογόνου αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Keppel Data Centres για την εξάλειψη του ανθρακικού αποτυπώματος των δραστηριοτήτων της.

Καθώς αυξάνεται η παγκόσμια ζήτηση για κέντρα δεδομένων, το concept της Keppel Data Centres για το FDCP είναι φιλικό προς το περιβάλλον και αποτελεί έναν αποδοτικό τρόπο, από άποψη πόρων, για την κάλυψη των αναγκών της ψηφιακής οικονομίας, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.