Φιλιππίνες: Με γοργούς ρυθμούς ο επαναπατρισμός ναυτικών

Φιλιππίνες: Με γοργούς ρυθμούς ο επαναπατρισμός ναυτικών

1832
Φιλιππίνες: Με γοργούς ρυθμούς ο επαναπατρισμός ναυτικών

Τρεις ακόμα πτήσεις με ναυτικούς από τις Φιλιππίνες κατέφθασαν χθες, Δευτέρα 13 Απριλίου, στο αεροδρόμιο της Μανίλα, σπάζοντας έτσι το φράγμα των 13.000 ναυτικών που επαναπατρίστηκαν στην ασιατική χώρα το τελευταίο διάστημα μετά τις προσπάθειες της κυβέρνησης.

Οι Φιλιππίνες αποτελούν έναν από τους κυριότερους τροφοδότες πληρωμάτων σε πλοία ανά τον κόσμο και ο κορονοϊός έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες ναυτικοί να είναι εγκλωβισμένοι σε ποντοπόρα πλοία ή κρουαζιερόπλοια, ανήμποροι να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

Η πρεσβεία των Φιλιππίνων στην Ουάσιγκτον συνεργάστηκε με τις εταιρείες διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων Norwegian Cruise Lines (NCL) and Spirit and Oceania Cruises για τον επαναπατρισμό ναυτικών oι οποίοι βρισκόταν για μέρες στο Μαϊάμι και στα νησιά Μπαρμπάντος.

Οι αρχές των Φιλιππίνων εργάζονται εντατικά για τον επαναπατρισμό ναυτικών από Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή. Τα κύματα αυτά επαναπατρισμού έρχονται μετά τις αυξημένες φωνές οργανισμών της ναυτιλίας, όπως ο ΙΜΟ και το ICS, για την εξαίρεση των ναυτικών από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Από την πλευρά του, ένας σημαντικός αριθμός εταιρειών στον κλάδο της κρουαζιέρας είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να αναλάβουν τα έξοδα μεταφοράς κατώτερων πληρωμάτων που ήταν υγιή εν μέσω αναστολής της λειτουργίας του λόγω της πανδημίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.