Σε νέα εποχή η λιμενική δραστηριότητα της Στοκχόλμης

Σε νέα εποχή η λιμενική δραστηριότητα της Στοκχόλμης

122
Σε νέα εποχή η λιμενική δραστηριότητα της Στοκχόλμης

H Ports of Stockholm και η εταιρεία logistics Euroglobe κατέληξαν σε συμφωνία για την ενίσχυση της συνεργασίας τους στο νέο λιμάνι εμπορευμάτων της Σουηδίας. Η παρουσία της Euroglobe στο Stockholm Norvik Port θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τη διαχείριση εμπορευμάτων μεταξύ διαφορετικών μέσων μεταφοράς, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ports of Stockholm.

Η Euroglobe αναμένεται σύντομα να συστήσει εγκαταστάσεις logistics στο Stockholm Norvik Port, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων αποθήκευσης εμπορευμάτων. Παράλληλα η Euroglobe προχώρησε στην εκμίσθωση χερσαίας έκτασης 6.500 τ.μ. από την Ports of Stockholm για τη φορτοεκφόρτωση και την αποθήκευση εμπορευμάτων. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα ότι στα σχέδια της εταιρείας είναι η κατασκευή ενός τερματικού σταθμού που θα συνδέεται με τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, που διαχειρίζεται η Hutchison Ports Sweden.

«Είναι χαρά μας που είμαστε παρόντες στην έναρξη των εργασιών του Stockholm Norvik Port και μπορούμε να προσφέρουμε τις ίδιες ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχουμε ήδη στο Frihamnen Port. Είμαστε περήφανοι που εμπλεκόμαστε και παρέχουμε υπηρεσίες logistics στην ευρύτερη περιοχή της Στοκχόλμης, μαζί με τις Ports of Stockholm και Hutchison Ports», σημείωσε ο κ. Javier Sangüesa, Sales Manager της Euroglobe.

Ο νέος τερματικός σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη διαχείριση και την εξαγωγή εμπορευμάτων, καθώς ένας μεγαλύτερος όγκος είναι σε θέση να αποθηκεύεται και να φορτώνεται σε εμπορευματοκιβώτια για συνεχή μεταφορά προς τον υπόλοιπο κόσμο. Μέχρι πρόσφατα, το λιμάνι του Frihamnen Port δεν μπορούσε να διαχειριστεί μεγάλο όγκο εμπορευμάτων λόγω της συμφόρησης από τις αυξανόμενες εργασίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων. Τα τελευταία χρόνια, η βιομηχανία εξαγωγών της Σουηδίας καταγράφει αυξημένη ζήτηση για άδεια εμπορευματοκιβώτια προς διαχείριση εμπορευμάτων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.