Standard Club: Οι προκλήσεις της διά θαλάσσης μεταφοράς σόγιας

Standard Club: Οι προκλήσεις της διά θαλάσσης μεταφοράς σόγιας

526
Standard Club: Οι προκλήσεις της διά θαλάσσης μεταφοράς σόγιας

Με νέα του ανακοίνωση ο αλληλασφαλιστικός οργανισμός Standard Club υπογραμμίζει τον αυξανόμενο αριθμό claims για φορτία σόγιας που καταγράφονται χρόνο με τον χρόνο. Πρόσφατα μάλιστα εξέδωσε ενημερωτικό υλικό, σε μια προσπάθεια παροχής κατευθυντήριων γραμμών στα μέλη του για τη μεταφορά των ευπαθών αυτών φορτίων.

Από αρχές του έτους ο αριθμός των claims για τις απώλειες και τις καταστροφές φορτίων σόγιας έχει αυξηθεί σημαντικά. Ο αλληλασφαλιστικός οργανισμός εντοπίζει τρεις τάσεις που επηρεάζουν το εν λόγω εμπόριο.

Αρχικά το Standard Club σημειώνει ότι εγείρονται ανησυχίες για την ποιότητα των συγκομιδών σόγιας από τη Βραζιλία το 2019 λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας στη χώρα. Εξάλλου αυτός ήταν και ο κυριότερος λόγος για τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αμαζονίου το περσινό καλοκαίρι.

Παράλληλα το Standard Club στέκεται στις εμπορικές διενέξεις ΗΠΑ-Κίνας, που έχουν οδηγήσει σε έλλειψη φορτίων από τις ΗΠΑ. Συνεπώς, καθώς ένας μεγάλος όγκος φορτίων από τη Βραζιλία κατευθύνεται στην Κίνα, τα διαθέσιμα ποιοτικά φορτία από τη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής είναι περιορισμένα στην αγορά. Την ίδια ώρα, οι αμερικανικές κυρώσεις των ΗΠΑ στις κινεζικές εισαγωγές αναγκάζουν πολλά πλοία να περιμένουν αρκετές ημέρες στα αγκυροβόλια, με αποτέλεσμα φορτία σόγιας να αλλοιώνονται. Οι καθυστερήσεις στην εκφόρτωση φορτίων προκαλεί προβλήματα στα φορτία σόγιας, όπως η ανάπτυξη μικροοργανισμών.

Τέλος, ειδική μνεία κάνει ο αλληλασφαλιστικός οργανισμός στον Covid-19, που καθιστά δύσκολες τις επιθεωρήσεις των φορτίων αυτών, λόγω των περιορισμών των μετακινήσεων. Το ενημερωτικό υλικό για τα ευπαθή φορτία σόγιας είναι διαθέσιμο εδώ.

Φωτό: Frank Perry/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.