Πρόσω ολοταχώς για το μεγαλύτερο «πράσινο» εργοστάσιο

Πρόσω ολοταχώς για το μεγαλύτερο «πράσινο» εργοστάσιο

588
Πρόσω ολοταχώς για το μεγαλύτερο «πράσινο» εργοστάσιο

Η GCL System Integration Technology Co. σχεδιάζει να αναπτύξει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ηλιακών πάνελ στον κόσμο, το οποίο φιλοδοξεί να καλύψει έως και τη μισή παγκόσμια ζήτηση.

Η κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία θα επενδύσει $2,54 δισ. για την κατασκευή μιας μονάδας στην ανατολική επαρχία Hefei, η οποία θα παράγει ηλιακά πάνελ με ισχύ έως και 60 gigawatts.

To 2019 εγκαταστάθηκαν στην Κίνα ηλιακά πάνελ ισχύος 30 gigawatts, με την GCL System να φιλοδοξεί ότι το νέο εργοστάσιο θα καλύπτει τις ανάγκες του 51% των ηλιακών πάρκων παγκοσμίως.

Να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλιακών πάνελ αυτή τη στιγμή είναι η JinkoSolar Holding Co., με την παραγωγή της να ανέρχεται σε 16 gigawatts. Ήδη η GCL System έχει ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο της νέας μονάδας, έχοντας επενδύσει $705 εκατ., ενώ αναμένονται άλλες τρεις φάσεις για την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου.

Τέλος αξίζει να τονιστεί ότι πολλοί κατασκευαστές ηλιακών πάνελ στην Κίνα έχουν ανακοινώσει τα σχέδιά τους για επέκταση, προκειμένου να αποκτήσουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο και να μειώσουν τα κόστη τους.

Φωτό: Ahmad Ardity/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.