Κατακόρυφη άνοδος των αιτήσεων επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ

Κατακόρυφη άνοδος των αιτήσεων επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ

120
Κατακόρυφη άνοδος των αιτήσεων επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ

Οι απώλειες θέσεων εργασίας λόγω της πανδημίας του Covid-19 θα εκτοξεύσουν το ποσοστό ανεργίας των ΗΠΑ πάνω από 15% μέχρι τα τέλη Απριλίου και «ίσως υψηλότερα τους επόμενους μήνες», ανέφερε ειδικός στις ΗΠΑ.

Οι πρόσφατα δημοσιευθείσες πληροφορίες έδειξαν ότι 6,6 εκατ. Αμερικανοί κατέθεσαν αιτήσεις ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, ενώ συνολικά μέσα σε τρεις εβδομάδες καταγράφηκε το εκπληκτικό νούμερο των 16,8 εκατ. ανέργων, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη οικονομική επιβάρυνση από την πανδημία του Covid-19.

Την εβδομάδα που έληξε στις 4 Απριλίου, ο αριθμός των ατόμων που κατέθεσαν επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκε ελαφρά κατά 261.000, σε 6.606.000, ανέφερε το Αμερικανικό Γραφείο Στατιστικών Εργασίας.

«Εκτιμούμε ότι περίπου 28 εκατ. Αμερικανοί εργαζόμενοι ή περίπου 1 στους 7 κινδυνεύουν να χάσουν τις θέσεις εργασίας τους, καθώς αυτές επηρεάζονται από την πανδημία επειδή αλληλεπιδρούν άμεσα με το κοινό ή άλλους υπαλλήλους», δήλωσε ο Michael Hicks, διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικών και Οικονομικών Ερευνών στο Ball State University στην Ιντιάνα, προσθέτοντας ότι αυτοί είναι εργαζόμενοι που πιθανόν να είναι άνεργοι μέχρι ο Covid-19 να «είναι θεραπεύσιμος ή να υπάρξει εμβόλιο».

Ωστόσο, ο κ. Hicks επεσήμανε ότι είναι επίσης πιθανό ορισμένοι εργαζόμενοι να βρουν εργασία σε άλλους τομείς (καταστήματα τροφίμων και delivery), ενώ κάποιες επιχειρήσεις αναμένεται να επαναλειτουργήσουν, αφού αποκτήσουν επαρκή εξοπλισμό ατομικής προστασίας.

Καθώς ο Covid-19 συνεχίζει να πλήττει τις ΗΠΑ, πάνω από 40 πολιτείες διέταξαν τους κατοίκους να παραμείνουν στο σπίτι αν δεν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν. Οι αρχές αποθαρρύνουν πλέον τους Αμερικανούς να επισκεφτούν ακόμα και τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.