Κίνα: Φιλί ζωής για την αυτοκινητοβιομηχανία

Κίνα: Φιλί ζωής για την αυτοκινητοβιομηχανία

226
Κίνα: Φιλί ζωής για την αυτοκινητοβιομηχανία

Η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο «χαλάρωσης» των περιβαλλοντικών της απαιτήσεων απέναντι στους κατασκευαστές αυτοκινήτων, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν δεχτεί άνευ προηγουμένου πλήγμα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και των νέων προβλέψεων για καθίζηση της παγκόσμιας οικονομίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Bloomberg, οι αρχές της Κίνας συζητούν επανεξέταση του περιορισμού που έχει τεθεί σε όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων ως προς την επιτρεπόμενη ποσότητα εκπεμπόμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα (Particle Number – PN) ανά όχημα, από την 1η Ιουλίου 2020.

Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να δώσει «ανάσα» στους κατασκευαστές, οι οποίοι σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούν να στείλουν προς διάλυση ή ανακατασκευή εκατομμύρια αυτοκίνητα που δεν θα μπορούν να πωλούνται πλέον στην Κίνα, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την οικονομική τους κατάσταση και θέτοντας ζητήματα επιβίωσης της βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τον Cui Dongshu, γενικό γραμματέα της China Passenger Car Association, «οι κατασκευαστές και οι πωλητές αυτοκινήτων βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες πιέσεις, οι οποίες καθιστούν αναγκαία την ελάφρυνση των περιορισμών εκπομπών αερίων από τα επιβατηγά αυτοκίνητα, για να σωθεί ολόκληρη η βιομηχανία».

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη κίνηση επιβεβαιώνει πως ο αντίκτυπος της προβλεπόμενης παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης αναμένεται να οδηγήσει πολλές χώρες στην αναθεώρηση των «πράσινων» στρατηγικών τους, προκειμένου να μην επιβαρύνουν περαιτέρω τις εθνικές τους βιομηχανίες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.